Kathy Hochul a devenit prima femeie guvernator al statului New York, după demisia lui Cuomo

În SUA, in urma demisiei lui Andrew Cuomo, care a activat zece ani în această funcţie, Kathy Hochul a depus jurământul, marţi noapte, şi a devenit prima femeie guvernator al statului New York.

Imediat ce demisia lui Cuomo a devenit oficială luni, la ora 23:59,  Hochul, în vârstă de 62 de ani, a depus jurământul după miezul nopţii în faţa judecătoarei Janet DiFiore, în Capitoliul statului, în Albany, relatează nbcnews.com.

Însă, o ceremonie oficială de depunere a jurământului va avea loc marţi, la ora locală 10:00, la care vor participa membri ai familiei lui Hochul şi politicieni de top ai statului.

Primul discurs oficial al ei în funcţia de guvernator este programat pentru marţi după-amiază, când este aşteptat să îşi prezinte priorităţile.

Kathy Hochul, fostă membră a Congresului din Buffalo şi viceguvernator din 2015, s-a abţinut să îşi detalieze planurile până acum, de când Cuomo a anunţat că renunţă la funcţie, luna aceasta, spunând că statul poate avea doar un guvernator pe rând, dar a semnalat că una dintre primele măsuri va fi obligativitatea purtării măştii.

Ea a promis mai multă transparenţă decât în timpul lui Cuomo. „Nimeni nu va descrie administraţia mea ca mediu toxic de lucru”, a declarat ea reporterilor după ce Cuomo şi-a anunţat demisia în urma unui raport al procurorului general al statului care arată că a hărţuit sexual 11 femei şi că biroul său era un mediu de muncă ostil.

În apărarea sa, Andrew Cuomo a negat acuzaţiile de hărţuire, dar a recunoscut că munca în cabinetul său poate fi „dură” pentru că este un mediu de mare presiune.

Aşadar, Kathy Hochul va fi guvernator pentru restul mandatului lui Cuomo şi a declarat că plănuieşte să candideze pentru funcţie anul viitor.

Sursa: Ziare.com
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata