Korodi: România a atras până în prezent peste 50% din fondurile disponibile prin POS Mediu

România a absorbit, până în prezent, peste 50% din cele 4,4 miliarde de euro puse la dispoziție prin Autoritatea de Management a Programului Operațional ‘Mediu’ (POS Mediu), potrivit datelor prezentate, miercuri, într-o conferință de specialitate, de către Attila Korodi, ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice.

‘În cadrul Ministerului Mediului funcționează Autoritatea de Management a POS Mediu, cel mai important instrument financiar din sectorul mediu, pus la dispoziția României de către Comisia Europeană. Din cele aproximativ 4,4 miliarde de euro aflate la dispoziția țării noastre, am absorbit până acum peste 50%, ceea ce înseamnă că mai avem la dispoziție încă aproximativ 2,2 miliarde de euro. Vorbim despre proiecte de investiții majore, cu impact asupra comunităților, care au ca obiectiv general protecția mediului și a standardelor de viață în România: stații de epurare a apelor uzate, canalizări, sisteme integrate de management al deșeurilor, gropi ecologice, lucrări de prevenire a riscului de inundații, protecția biodiversității și multe altele. Putem ajunge la 70-80% în perioada următoare’, a spus Korodi.

Conform ministrului Mediului, prin Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European /SEE/, România are la dispoziție un buget de peste 30 de milioane de euro pentru proiecte adresate atât autorităților publice, locale sau centrale, cât și organizațiilor neguvernamentale.

‘Societatea românească trebuie să facă un efort și să înțeleagă anumite lucruri. Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European pune la dispoziția României peste 30 de milioane de euro pentru proiecte. În ceea ce privește Programul LIFE, instrumentul financiar al Uniunii Europene pentru mediu și politici climatice, cofinanțarea acordată țării noastre depășește 35 de milioane de euro. Așadar, vorbim despre sume importante, iar tot ceea ce trebuie să facem este să fim organizați, să avem idei, să scriem proiecte bune și să atragem aceste fonduri’, a spus șeful MMSC.

Ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Attila Korodi, participă, miercuri, la un seminar pe tema accesării fondurilor nerambursabile alocate României, în cadrul căruia sunt prezentate informații și noutăți despre accesarea fondurilor externe din cadrul Mecanismului Financiar al Spațiului Economic European 2009-2014, fonduri europene prin POS Mediu, precum și informații privind Programul LIFE 2014-2020. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata