Mamele vor protesta luni, 17 mai, în faţa Ministerului Muncii

Zeci de mămici din toată ţara vor protesta, luni, 17 mai, de la ora 12,00, în faţa Ministerului Muncii, împotriva intenţiei Guvernului de a scădea indemnizaţia pentru creşterea copiilor.

Decizia a fost luată, duminică, în cadrul unei consfătuiri a mămicilor, organizată de preşedintele Partidului Iniţiativa Naţională, Lavinia Şandru, la sediul Universităţii Ecologice din Bucureşti.

Cu această ocazie, a fost constituit un grup de susţinere şi semnat un ‘Apel pentru Mame’, care va fi înaintat Consiliului Economic şi Social, prin care se solicită Guvernului şi Preşedinţiei menţinerea prevederilor Legii mamelor şi renunţarea la scăderea indemnizaţiei pentru creşterea copiilor.

Lavinia Şandru le-a cerut mămicilor să protesteze decent, fără a veni cu pamperşi folosiţi sau banderole negre, ci doar să poarte în piept panglici cu tricolorul României.

„Din păcate, actualii guvernanţi ne arată că nu sunt bărbaţi. Dacă ar fi bărbaţi, nu ar lua bani de la mame, ci ar găsi alte soluţii. Nu vrem să ne certăm cu nimeni, vrem doar să nu ni se ia din indemnizaţia pentru creşterea copiilor”, a spus Lavinia Şandru.

Ea consideră că reducerea indemnizaţiilor pentru mame nu are niciun fundament economic, deoarece se va face o economie de sub 0,02% la bugetul de stat. În plus, mamele vor fi descurajate să mai facă copii, ceea ce va duce la îmbătrânirea în timp a populaţiei României.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata