Mazăre: Nu am declarat niciodată ferm că plec dacă nu iese Ponta preşedinte

Primarul Constanței, Radu Mazăre, a spus marți că nu a declarat niciodată „ferm” că își va da demisia dacă Victor Ponta nu va fi ales președinte al României, dar că nu exclude posibilitatea să candideze la șefia PSD.

„Nu am declarat niciodată ferm că, dacă nu câștigă Ponta, plec. Am spus așa: ‘dacă lucrurile nu se schimbă în România și voi fi în continuare un vânat al sistemului, mă gândesc să mă retrag’. Asta este o decizie pe care o iau eu personal sau o decizie pe care o iau cetățenii în momentul votului. În niciun caz, nu este o decizie pe care o iau adversarii politici în numele meu (…) Să nu ne grăbim. Este o chestiune personală pe care o analizez și la care mă gândesc”, a declarat Mazăre, prezent marți la Curtea de Apel București, unde s-a judecat un nou termen al procesului în care este acuzat de retrocedări ilegale.

El a recunoscut că doi colegi de partid de la Constanța și-au dat demisiile ca urmare a rezultatului slab al alegerilor prezidențiale, însă a precizat că unul și-a dat demisia „la supărare”, iar celălalt a anunțat că își retrage demisia.

Întrebat dacă Victor Ponta ar trebui să demisioneze, Radu Mazăre a spus: „Nu știu să vă răspund la chestiunea asta acum referitoare la partid. Sunt în discuții și cu colegii mei și cu prietenii mei de la Constanța. De obicei, în momentul în care iau o decizie sau exprim un punct de vedere clar, să știți că mă consult cu prietenii și colegii mei de la Constanța”.

Mazăre a precizat că a fost ales primar de patru ori în Constanța și a început „să se obișnuiască” cu pierderea alegerilor prezidențiale, deoarece cetățenii din municipiu nu asociază administrația locală cu votul la președinție, deși el și-a dat „silința” la alegeri.

Întrebat dacă se gândește să candideze la președinția PSD, Mazăre a răspuns: „Nu exclud nicio variantă”.

De asemenea, întrebat ce așteptări are de la noul președinte Klaus Iohannis, Radu Mazăre a spus: „Să normalizeze situația. Am spus că țările în care mă simt cel mai bine sunt Germania și Austria. Acolo sunt oameni serioși (…) O să râdeți, dar mătușa mea este săsoaică, iar vărul meu este sas și el. Mătușa mea este activă în Forumul German din Constanța și sunt și evanghelici, și vorbesc și germana”.

În ceea ce privește procesul, Curtea de Apel a amânat dosarul pentru 16 decembrie, după ce instanța a decis că este necesar să fie efectuată o expertiză geologică a terenurilor retrocedate de Radu Mazăre și ceilalți inculpați.

În sala de judecată a fost adus și președintele suspendat al CJ Constanța, Nicușor Constantinescu, acesta fiind arestat într-un alt dosar.

Pe 28 octombrie 2008, Radu Mazăre a fost trimis în judecată de procurorii DNA, alături de alte 36 de persoane, în legătură cu restituirea și atribuirea nelegală a unor întinse suprafețe de teren intravilan din Constanța, Mamaia, plajă și faleză.

Potrivit DNA, prin faptele săvârșite de cei 37 de inculpați s-ar fi cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane euro, dintre care 77,77 milioane euro reprezintă prejudiciu în dauna statului și 36,16 milioane euro prejudiciu în dauna municipiului Constanța. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata