Miniştrii explică de unde taie. Cum a desenat Videanu restructurarea din minister: „Arată aşa, ca un format A4”

– Miercuri, 16 iunie, în şedinţa de Guvern, miniştrii vin cu planul de reducere cu 25 la sută a propriilor ministere, scrie Gândul

Sebastian Vlădescu , şeful Finanţelor, pendulează de la un capăt la altul pe holul din faţa plenului. Întrebarea referitoare la tăierile de personal din ministere îi provoacă o grimasă de neplăcere: „Nu există vreo listă de disponibilizaţi”. „La mine e simplu”, este mai sociabil colegul său de la Economie, Adriean Videanu. „Se reduc 715 posturi şi rămân cu 568. Problema este la Ministerul Educaţiei, Sănătăţii şi la Interne”, jonglează în declaraţii acesta.

Pentru Gândul, Videanu explică şi cum arată noua organigramă a instituţiei sale. Descriind cu mâinile, ministrul ne schiţează structura ministerului: „Arată aşa, ca un format A4”. Rugat să detalieze cum va reuşi să reformeze instituţia, ministrul cedează insistenţelor: „Primii care pleacă sunt cei neperformanţi. Vor mai fi încă aproape 1.000 de oameni de la restul (companii şi agenţii din subordinea sau coordonarea ministerului – n.r.)”, spune acesta, asigurându-ne că s-au stabilit criterii de performanţă pentru ca aceste disponibilizări să poată fi făcute.

„Ehehe…”, răspunde râzând Daniel Funeriu , când este, la rândul lui, întrebat de unde va mai da afară la instituţia pe care o păstoreşte. „Tăierile se fac, nu se discută”, continuă misterios acesta, parafrazându-l pe Emil Boc când vorbeşte despre remanieri. De unde daţi totuşi afară? „Din toate zonele aparatului ministerial. Dar ţineţi cont că noi, pe prima parte a anului, am făcut o reducere de 30% la minister”, se laudă acesta.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata