Munich Re îşi menţine ţinta de profit în pofida inundaţiilor costisitoare din Europa

Marţi 10 august 2021, grupul german de reasigurări Munich Re a anunţat că este pe cale să îşi ating ţinta de profit stabilită pentru acest an, în pofida inundaţiilor de luna trecută care au devastat Europa, transmite DPA.

Astfel, Munich Re a precizat că în trimestrul al doilea al acestui an profitul său consolidat s-a cifrat la 1,11 miliarde euro, cu 91% mai mare decât în perioada similară a anului trecut. De asemenea, câştigul pe acţiune a crescut cu 90,6% până la 7,89 euro.

Din punct de vedere financiar, inundaţiile catastrofale din Germania şi ţările vecine este posibilă să constituie o povară pentru Munich Re şi principala sa subsidiară de asigurări Ergo, însă cifrele exacte nu sunt momentan disponibile, a informat echipa managerială de la Munich Re.

Cu toate acestea, directorul general al grupului Munich Re, Joachim Wenning, se aşteaptă în continuare la un surplus de 2,8 miliarde euro pentru întregul an 2021, deoarece mizează pe o serie de oportunităţi avantajoase de afaceri în a doua jumătate a anului.

În acest context, companiile de reasigurări acţionează ca o plasă de siguranţă financiară pentru companiile de asigurări, plătind o parte din marile solicitări de despăgubiri pentru dezastrele naturale, în schimbul unei părţi din prima de asigurări.

Sursa: agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata