O companie din domeniul epurării apei vine pe Bursa de Valori București

Compania românească de inginerie, înființată în 1993 în județul Maramureș este specializată în domeniul tratării și epurării apei Adiss, a debutat miercuri pe piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB) sub simbolul bursier ADISS. Aceasta este prima companie din domeniul tratării şi epurării apei listată la Bursa de Valori Bucureşti, pe piaţa AeRO.

în contextul financiar, listarea a fost precedată de încheierea cu succes a unui plasament privat care compania a strâns de la investitori peste 6,3 milioane de lei. Fondurile atrase din piața de capital vor susține dezvoltarea companiei prin crearea unor divizii orientate spre noile tehnologiii de îmbunătățire a calității apei, precum și pentru vânzarea online de produse, pentru consolidarea poziției Adiss pe piața epurării și extinderea pe piața tratării apei, precum și pentru investiții în digitizarea completă a companiei.

„Apreciem încrederea investitorilor în Adiss și ne dorim să devenim puntea de legătură prin care ei să poată investi în această industrie, deoarece considerăm că gestionarea apei a devenit deja o abilitate critică în secolul 21”, spune Cristian Raț, acționar majoritar Adiss.

Această listare a companiei Adiss, vine după derularea în luna iunie 2021 a unui plasament privat de acțiuni pentru majorarea capitalului social. Compania a emis un număr de 4.240.000 de acțiuni noi cu o valoare nominală 0,5 lei fiecare. Acțiunile au fost oferite în cadrul plasamentului privat la un preț de 1,5 lei/acțiune, compania reușind să atragă fonduri în valoare de 6,3 milioane de lei. Plasamentul privat și listarea au fost realizate cu sprijinul Goldring.

În prezent, Adiss produce stații compacte și echipamente de epurare a apei și oferă soluții de proiectare, dezvoltare, gestionare proiecte, consultanță și mentenanță, sub conceptul de „end to end solutions”.

Din punct de vedere economico-financiar, Compania a înregistrat la finalul anului 2020 o cifră de afaceri de 40,4 milioane de lei, o creștere de 84,65% față de finele anului 2019 când a înregistrat o cifră de afaceri de 21,9 milioane de lei. Potrivit companiei, cifra de afaceri provine în proporție de 95% din producția vândută, Adiss desfășurând o activitate comercială bazată, în principal, pe produse proprii.

Profitul înregistrat la finalul anului 2020 a fost de peste jumătate de milion de lei, respectiv 657.501 lei, o valoare mai mare cu 64,8% față de 2019 când a raportat un profit de aproape 400.000 lei. La sfârșitul anului 2020 compania avea 70 de angajați.

În planurile de viitor dar şi pentru finalul anului 2021, compania estimează o cifră de afaceri în creștere față de 2020, până la 52,6 milioane lei. Echipa Adiss estimează de asemenea un trend ascendent al cifrei de afaceri și al profitului pentru perioada 2021 – 2025.

În contextul bursier, compania intenționează să folosească instrumentele și oportunitățile existente la bursă pentru creșterea valorii și lichidității acțiunilor sale, pentru atragerea de capital și recompensarea investitorilor săi.

De asemenea, acționarul majoritar al companiei, Cristian Raț, se angajează ca într-o perioada de 6 luni de la listare să nu își dilueze participația la capitalul social al emitentului.

Sursa: Wall-street.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata