Odată intrate în insolvenţă, companiile îşi pierd credibilitatea în ochii băncilor

Imaginea companiilor care se declara astazi cu usurinta in insolventa va fi afectata, iar pe viitor, cand acestea se vor prezenta din nou in fata bancherilor ar putea  intampina refuzuri, a explicat Adrian Bulboaca, managing partner al casei de avocatura Bulboaca si Asociatii.

Adrian Bulboaca: Este vorba de o intelegere gresita a institutiei insolventei. In esenta, spiritul care predomina pe plan local este acela ca declansarea procedurii de insolventa plaseaza companiile la adapostul instantei fata de actiunile bancilor. Insa, in felul acesta, companiile se lipsesc de orice sansa de redresare financiara.

Adrian Bulboaca spune că „ideal ar fi ca toate companiile sa isi trateze bancherul ca pe un partener de afaceri si sa caute solutii de redresare intai cu acesta si abia in ultima instanta sa apeleze la insolventa”, relatează Wall-street.ro.

„Am remarcat ca in prezent principiul dupa care se ghideaza bancile este dorinta relansarii economice si a realizarii unui dialog prin care sa discute cu fiecare client diferitele variante de restructurare. Insa, limita in acest dialog este data de neincrederea imprumutatului. De aceea aceste companii prefer sa se puna la adapostul instantei decat sa isi asume eventuale riscuri pe care un plan de reorganizare propus de banca le-ar prezenta”, a mai comentat reprezentantul casei de avocatura Bulboaca si Asociatii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata