Patru bebeluşi decedati în urma exploziei de la Maternitatea Giuleşti

Trei nou-născuţi au decedat luni (16 august 2010) seara în urma incendiului izbucnit la Maternitatea Giuleşti, din Bucureşti şi al patrulea a murit în această dimineaţă, la Spitalul Grigore Alexandrescu, potrivit televiziunilor de ştiri.

 

Şapte bebeluşi evacuaţi cu arsuri medii şi grave la Spitalul Grigore Alexandrescu sunt în stare gravă, a declarat subsecretarul de stat în MS Raed Arafat. Potrivit acestuia, Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu a fost pus sub alertă, fiind mobilizat intregul personal pentru preluarea cazurilor deosebit de grave a nou-nascutilor cu arsuri.

În urma exploziei de la maternitatea Giuleşti, au fost evacuate 113 persoane, respectiv 53 de copii şi 60 de femei, a anunţat luni noapte, într-o declaraţie de presă, dr. Bogdan Opriţă coordonator al Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Bucuresti, purtător de cuvânt al Spitalului Floreasca.

La rândul său, viceprimarul Bucurestiului Victor Iovici a declarat că nu se cunoaşte cauza izbucnirii incendiului. O explozie urmată de un incendiu s-a produs, joi seara, în jurul orei locale 18,40, la Secţia de reanimare nou-născuţi din cadrul maternităţii Giuleşti.

„În momentul în care am ajuns ieşea foarte mult fum şi, când au ajuns echipele în clădire, au constatat un incendiu pe 20-30 de metri pătraţi cu flacără deschisă. S-a intervenit imediat, era vorba de etajul 2 – Secţia de reanimare unde erau născuţi prematuri”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU), Anca Onofrei.
O conferinţă de presă pe tema situaţiei de la maternitatea Giuleşti va avea loc, marţi, la ora 11,00, la Ministerul Sănătăţii, a anunţat luni noapte secretarul de stat de resort Raed Arafat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata