Paul Stănescu, secretar general al PSD, a declarat care este ținta social democraților în cadrul negocierilor

Secretarul general al PSD Paul Stănescu a declarat că partidul său va conduce 9-10 ministere dacă premierul e liberal și nu se vor înființa ministere noi. Totodată, Paul Stănescu a explicat și ce portofolii își doresc social democrații. Astfel, este vorba despre secretarul General al Guvernului, cu rang de ministru; ministerul Finanțelor și Apărarea, ca „minister de forță”.

În plus, Stănescu a declarat că social democrații își doresc Sănătatea „foarte tare”, în timp ce Ministerul Muncii „e de stânga, trebuie să fie la noi”, spune acesta.

Însă, „Nu ne dorim Justiția, în guvernarea anterioară am avut o problemă mare cu justiția”, a mai spus secretarul general al PSD.

PSD dorește și Transporturile și Fondurile UE

Simultan, PSD dorește și Transporturile și Fondurile UE, în timp ce Externele, Internele si Educația sunt în atenția lui Iohannis și ar putea merge la  PNL.

Mai apoi, acesta a vorbit și despre cine ar putea ocupa pozițiile respective, numindu-i astfel pe: Gabriela Firea, Sorin Grindeanu, Vasile Dîncu, Mihai Tudose, Alexandru Rafila.

În viziunea sa, „Vor intra oamenii din prima linie a partidului”, a adăugat Stănescu, punctând că el nu va merge în Guvern pentru că se va ocupa de partid.

Astfel, „Vreau cel putin o ora pe saptamana sa ne vedem cu ministrii PSD la partid. Mie nu imi scapa asta. Minim o ora pe saptamana. Sa stam de vorba si sa urmarim programul din fiecare ministere”, a indicat Stănescu.

PSD și PNL au căzut de acord

În urma negocierilor dintre PSD şi PNL, cele două partide au căzut de acord și au ales un nume pentru funcția de premier. Nicolae Ciucă ar fi numele noului premier, susțin surse politice citate de Antena 3.

Anterior, liderul PSD, Marcel Ciolacu a spus că viitorul premier nu va fi în niciun caz Florin Cîțu. Mai mult, pesediștii doresc să vină cu o propunere de premier din PSD. Ei vor solicita ca, în mecanismul rotației, PSD să aibă prima tragere la funcția de premier.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata