PSD mai depune două moţiuni simple

18

Biroul Permanent Naţional al PSD a decis luni (26 aprilie 2010) ca social-democraţii să mai depună două moţiuni simple, una, la Senat, privind activitatea Ministerului Apărării Naţionale şi o alta, la Camera Deputaţilor, privind agricultura.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat că moţiunea simplă care va fi depusă la Senat va viza „atitudinea duplicitară şi inconsecventă faţă de pensiile militarilor”. „Noi ne opunem ideii de recalculare a pensiilor şi, în primul rând, ne opunem ca militarii şi pensionarii militari să fie prinşi în acest joc demagogic şi, până la urmă, strict politic din interiorul Guvernului – un ministru care în Guvern este de acord, când iese nu mai este de acord, când merge iar la negocieri este de acord…”, a spus liderul PSD.

Victor Ponta este de părere că prin votul dat în plenul Senatului la această moţiune simplă „demagogia şi jocul la două capete al Guvernului vor înceta”. „Vom vedea foarte clar cine este pentru respectarea drepturilor militarilor şi al demnităţii militarilor şi cine doar îi foloseşte în jocuri politice pentru a obţine mai multe funcţii în Guvern sau în deconcentrate”, a spus preşedintele PSD.
Cât priveşte moţiunea simplă pe tema agriculturii, Victor Ponta a susţinut că nu poate fi depusă împotriva ministrului Mihail Dumitru „pentru că nimeni nu ştie cine este acesta”.

„Vom introduce această moţiune nu numai pe criza creată în ultimele zile, referitoare la tot felul de noi prevederi birocratice şi funcţionăreşti care împiedică în realitate comercializarea produselor agricole, dar şi pe celelalte probleme pe care le-am sesizat, care trebuiau prinse într-o moţiune – oprirea subvenţiilor, neutilizarea fondurilor comunitare şi toate celelalte aberaţii care împiedică existenţa agriculturii româneşti”, a explicat liderul PSD.

Ponta a adăugat că banii primiţi de la Uniunea Europeană pentru programul „fructe în şcoli” a avut un dublu scop – de a sprijini dezvoltarea normală a copiilor, dar şi de a sprijini producţia internă de fructe. Însă, după cum a precizat Ponta, prin modul în care sunt administraţi se vor duce numai la importatorii de fructe. PSD va discuta cu partenerii de alianţă – Partidul Conservator – pe marginea acestei moţiuni pe tema agriculturii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata