Robert Negoiţă a fost ales preşedinte al Organizaţiei PSD Bucureşti

Primarul sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiță, a fost ales joi, în unanimitate, președinte al Organizației PSD București.

PSD, ca întreaga societate, își dorește curățarea societății românești de acest cancer, acest putregai care este corupția. PSD își dorește o Românie curată, o Românie necoruptă”, a afirmat Robert Negoiță în discursul său în fața Conferinței Organizației PSD București.

Negoiță a amintit că obiectivele sale dar și ale PSD sunt „o administrație eficientă și lupta împotriva corupției”.

***

Robert Sorin Negoiță s-a născut la 29 martie 1972, în localitatea Măneciu, județul Prahova. A absolvit Facultatea de Drept, Universitatea Bioterra (2004-2007) și Facultatea de Economie a Turismului Intern și Internațional, Universitatea Româno — Americană (2004-2008).

Încă de la începutul anilor ’90 s-a dedicat antreprenoriatului, înființând și administrând o serie de companii de succes. Astfel, în perioada 1996-1998, a fost administratorul companiei Euroline, în 1998 a înființat compania Pro Confort, iar în 2004 a devenit președintele Confort Group.

Pentru succesul în domeniul administrării afacerilor i-au fost decernate o serie de premii, între care: distincția Think Big în cadrul galei ”Premiilor Business Magazin pentru Tineri manageri” pentru cel mai amplu proiect hotelier din Uniunea Europeană — Rin Grand Hotel (2007) și premiul special pentru ”Cel mai îndrăzneț proiect de afaceri” în cadrul Galei ”Celebritățile Anului — Trofeele Celebrității”, organizată de TVR (2008).

Conform site-ului oficial al Camerei Deputaților, http://www.cdep.ro/, în 2004 a devenit membru al Partidului Social Democrat (PSD); vicepreședinte al organizației de tineret a PSD (TSD) (2006); președinte al Ligii Tinerilor Întreprinzători Social Democrați (LTISD) (2007); secretar executiv PSD (2008).

A fost ales vicepreședinte al PSD în cadrul congresului din 2010. La 7 iulie 2010, Robert Negoiță a fost ales președinte PSD Ilfov, iar din 2011 a preluat interimatul organizației PSD Sector 3. La 11 aprilie 2013, a fost ales, alături de Marian Vanghelie, președinte executiv al PSD București.

Robert Negoiță a fost ales, la 20 aprilie 2013, la Congresul Partidului Social Democrat, în funcția de vicepreședinte PSD pentru regiunea de dezvoltare București — Ilfov.

În anul 2008, a fost ales deputat în circumscripția electorală nr. 36 Teleorman, colegiul uninominal nr. 1, pe listele Alianței Politice Partidul Social Democrat + Partidul Conservator. A fost vicepreședinte al Comisiei pentru industrii și servicii. A făcut parte din Comisia de anchetă pentru verificarea sumelor cheltuite de Ministerul Turismului pentru acțiuni de promovare a turismului și a imaginii României. La 26 iunie 2012, și-a dat demisia din Parlament.

În urma alegerilor din 10 iunie 2012, a fost ales, pe listele USL, primar al Sectorului 3 al Capitalei. La 26 iunie 2015, a fost ales în funcția de președinte al Asociației Municipiilor din România.

Este căsătorit și are trei copii. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata