Senatul a eliminat stimulentele personalului Fondului pentru Mediu

Senatul a adoptat marţi, 18 mai, Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privind Fondul pentru Mediu, însă a decis că nu este necesară nici funcţia de vicepreşedinte şi nici stimulentele pentru personal.

Senatorii au aprobat, cu 64 de voturi „pentru”, două „împotrivă” şi nicio abţinere, raportul suplimentar al comisiei de administraţie publică şi pentru protecţia mediului.

După reanalizarea amendamentelor, membrii comisiei au renunţat la amendamentul privind vicepreşedintele şi au abrogat articolele din Ordonanţă privind constituirea fondului de stimulente.

Cele două chestiuni au fost luni motiv de dispută între reprezentanţii arcului guvernamental şi cei ai opoziţiei din Senat, care s-a soldat cu retrimiterea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului la comisiile de resort.

Actul normativ al Guvernului prevedea, în principal, introducerea, în lista lucrărilor finanţate de Fondul de Mediu, a celor de consolidare în cazul alunecărilor de teren, însă, la solicitarea reprezentanţilor Fondului, în cadrul comisiei s-a adoptat un amendament care viza introducerea funcţiei de vicepreşedinte şi s-au modificat articolele care prevedeau constituirea fondului şi împărţirea acestuia.

Preşedintele Fondului de Mediu, Gheorghe Popescu, a criticat poziţia Senatului, susţinând că, prin eliminarea acestor stimulente s-a adoptat o decizie „inechitabilă”, care face discriminare între angajaţii Fondului şi cei ai ANAF, care au aceleaşi atribuţii, însă cei din urmă beneficiază de stimulente.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata