Un aparat medical complex de 4 milioane de lei, dat în folosință la șase ani după cumpărare la Spitalul de Urgență din Tulcea

În domeniu medical din România, Angiograful, achiziţionat în anul 2015 de Consiliul Judeţean Tulcea, cu sprijinul Ministerului Sănătăţii, a fost pus în funcţiune luna trecută de Spitalul Judeţean de Urgenţă, iar până în prezent, nouă persoane au beneficiat de serviciile firmei care operează aparatul medical.

În contextul timpului trecut de la achiziţia aparatului şi până acum, preşedintele CJ, Horia Teodorescu, a explicat că timpul scurs între achiziţie şi darea în folosinţă a angiografului prin lipsa personalului medical.

„Într-un timp foarte scurt a venit angiograful, dar tot într-un timp foarte scurt au plecat şi medicii . De ce? Nu ştiu. Iată că s-a reuşit după câţiva ani să vină către noi cei de la Ares cu expertiza bogată pe care o au şi să începem ce ne doream acum cinci sau şase ani. Niciodată nu e prea târziu pentru populaţia judeţului Tulcea”, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele CJ, Horia Teodorescu.

Din punct de vedere al funcţionării, pentru punerea în funcţiune a aparaturii, în cadrul spitalului s-au amenajat săli speciale, iar instituţia a obţinut acreditările necesare de la institutele de specialitate.

„Deschiderea serviciului de  cardiologie intervenţională în SJU reprezintă un prim pas în aspiraţia acestui spital de a deveni de importanţă regională. Sunt încă multe de pus la punct. Sper ca acest parteneriat public-privat să funcţioneze foarte bine şi să ajungă la obiectivul propus, ca toate cazurile de infarct de miocard celstemic să fie rezolvate pe plan local astfel încât să nu mai fie necesar transportul pacientului critic în spitale de anvergură din Bucureşti sau Constanţa, iar timpul de reacţie să fie mai scurt”, a afirmat managerul SJU, Tudor Năstăsescu.

Sursa: Ziare.com
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata