Vasilescu (BNR): Dacă nu dăm înapoi banii FMI, vom intra într-o sărăcie cumplită

Dacă România nu va înapoia banii împrumutaţi de la Fondul Monetar Internaţional şi de la Uniunea Europeană, va intra într-o sărăcie cumplită, iar investitorii străini îşi vor pierde încrederea, a declarat Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, într-un interviu acordat ziarului Academia Caţavencu.

‘FMI şi UE ne-au dat bani ca să ne salveze, ca focul nostru să nu ajungă până la ei. Dacă nu le mai dăm banii înapoi, vom intra într-o sărăcie cumplită. Nu putem vegeta singuri, e nevoie de investitori străini. Aceştia îşi vor lua catrafusele într-o noapte şi vor pleca. Devenim ciumaţi. Industria noastră are 2.500 de firme care contează. Crema este cu capital majoritar străin.

Anunţând că nu mai plătim, acest capital străin ar pleca, FMI-ul ne-ar întoarce spatele, nimeni nu ar avea încredere în noi. Toţi ne vor întoarce spatele. Iar noi vom trăi într-o sărăcie cum niciodată n-am văzut în ţară. Nu dăm banii înapoi, ne mănâncă câinii, sau noi pe ei’, a afirmat Adrian Vasilescu.

De asemenea, acesta a adăugat că România nu a fost pregătită să absoarbă valurile de valută care au intrat în ţară, după intrarea în Uniunea Europeană şi NATO.

‘Economiştii spuneau, după război, că nu se va mai trăi cu urcuşuri şi coborâşuri economice. Propovăduiau un timp îndelungat de prosperitate. Şi noi ne-am prelungit această stare de bine, după intrarea noastră în UE şi NATO. Ne-am trezit cu o avalanşă de bani ce treceau graniţa şi veneau în ţară, sub diverse forme. Valuri de valută imposibil de absorbit.

Nu eram pregătiţi pentru atâta bănet’, a spus Vasilescu.

Citește și
1 Comentariu
  1. Cornelius spune

    Este o explicaţie decentă pentru această criză de malabsorbţie a banilor europeni ori din alte surse.
    Predicţiile par a înfricoşa dar mai-răul poate aduce mai-binele dacă ne ajutăm singuri.
    Să fie oare mai greu decât în primii 10 ani de după ’89?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata