Vlădescu: România nu are nevoie de redistribuirea resurselor

Ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu, consideră că redistribuirea resurselor bugetare pentru populaţie nu este potrivită pentru România şi că măsurile actuale sunt oportune, chiar dacă acestea par a fi o ‘sinucidere politică’.

„Cred că facem ceea ce trebuie pentru cetăţenii României, chiar dacă pare o sinucidere politică şi o eroare din punct de vedere economic. Transferul de resurse externe începe să fie limitat şi este o necesitate absolută. Nu cred că avem nevoie de redistribuirea resurselor.

A le lăsa oamenilor care au capacitate resursele necesare este singura şansă de a da o şansă şi celorlalţi’, a declarat, marţi, 25 mai, Sebastian Vlădescu, la Forumul Financiar Central şi Sud-Est European.

De asemenea, acesta a precizat că în România nu există un număr suficient de oameni bogaţi pentru a-i susţine pe cei săraci.

„Nu avem atâţia bogaţi ca să dăm la câţi săraci avem. Cine a încercat să facă o redistribuţie a sărăciei s-a lovit de faptul că România nu este suficient de bogată ca să ofere populaţiei ce oferă o ţară europeană. Noi am încercat, de această dată, să lăsăm resurse celor care se pot dezvolta pentru a întări speranţa că şi celelalte categorii din România vor putea să crească’, a adăugat Vlădescu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata