BMW vrea să crească densitatea energetică a următoarei generații de celule cu ioni de litiu

67

BMW plănuiește un centru de competență german pentru a adapta celulele bateriei la nevoile sale viitoare.

Astfel, constructorul auto va folosi centrul pentru a studia procesele de creare a valorii celulelor, cu scopul de a ajuta viitorii furnizori să producă celule conform specificațiilor companiei, a spus BMW într-un comunicat.

Concret, producția de mostre aproape standard pentru celulele bateriei cu litiu-ion de generație următoare va avea loc la centru, care se va deschide în Parsdorf, în afara orașului München, la sfârșitul acestui an.

De menţionat, compania BMW nu are în prezent planuri de a-și stabili propria producție la scară largă de celule de baterie.

Compania auto, va folosi noul centru pentru a produce mostre de celule de baterie pentru bateriile concepute pentru a fi utilizate în arhitectura sa electrică Neue Klasse (New Class).

În acest scop, BMW vrea să crească densitatea energetică a următoarei generații de celule cu ioni de litiu, reducând în același timp costurile legate de utilizarea materialelor și de producție.

Inovația necesită bani

În contextul financiar, BMW investește 170 de milioane de euro într-un centru de cercetare pentru a adapta celulele bateriei la nevoile sale viitoare.

În acest sens, producătorul auto țintește o scădere cu 30% a prețurilor bateriilor pentru a-și asuma Tesla în trecerea la utilizarea celulelor rotunde.

Celulele reprezintă de obicei patru cincimi din prețul unui pachet de baterii, iar îmbunătățirea tehnologiei și a eficienței au condus de obicei la reduceri anuale ale costurilor.

Iar lucrările de la Parsdorf se vor concentra, de asemenea, pe sisteme și procese de producție suplimentare care ar putea fi aduse în producția standard.

Din punct de vedere al mediului, având un ochi pe durabilitate, operațiunile de la centru se vor desfășura cu energie electrică produsă din surse regenerabile, inclusiv din sisteme fotovoltaice de pe acoperișul clădirii.

În prezent, BMW produce baterii de înaltă tensiune, module de baterii și componente în fabricile sale germane din Dingolfing, Regensburg și Leipzig.

La începutul acestei luni, prima fabrică de baterii din Europa a început livrările de la uzina Northvolt din Skelleftea, Suedia.

Aşadar, Northvolt intenționează să crească producția în restul anului, a declarat recent că a obținut peste 50 de miliarde de dolari în contracte de la producători de automobile, inclusiv BMW, Volkswagen Group, Volvo și Polestar.

Sursa: Playtech.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online