Poliţia de Frontieră va fi dotată cu un număr de 38 de mașini de teren achiziționate din fonduri europene

107

Un număr de 38 de mașini de teren achiziționate din fonduri europene nerambursabile au intrat în dotarea Poliției de frontieră. În total au fost achiziționate 50 de autovehicule din fonduri europene.

Astfel, Poliţia de Frontieră Română a anunțat că ultimul lot de 38 de autospeciale 4×4 pentru teren dificil, achiziționate din fonduri europene nerambursabile, a intrat în dotarea instituției.

În total au fost achiziționate 50 de autovehicule din fonduri europene nerambursabile

Un comunicat remis de către Poliția de frontieră, informează că în total, 50 de autovehicule au fost achiziționate din fonduri europene nerambursabile, prin intermediul Proiectului Fondul de Securitate Internă, în cadrul unui proiect în valoare de 16 milioane de lei.

Respectiv, primul lot format din 12 autospeciale de patrulare dotate la standarde moderne, destinate efectuării misiunilor specifice de patrulare în condiţii off-road, au intrat în posesia Poliţiei de Frontieră în luna august 2022.

Auto-specialele dețin o multitudine de caracteristici tehnice de înaltă performanță

În contextul socio-teritorial, autospecialele pentru teren dificil, au ajuns la destinație, acestea au fost distribuite structurilor teritoriale, preponderent în nordul şi sud-vestul ţării, cu scopul de a efectua misiunile specifice de patrulare în condiții meteo-climatice defavorabile.

De asemenea, mașinile sunt destinate spre a fi folosite de către structurile operative în zone cu teren neamenajat, greu accesibil sau chiar zone inundate. Auto-specialele dețin o multitudine de caracteristici tehnice de înaltă performanță. Printre acestea este și admisia de aer a motorului supraînălțată (de tip “snorkel”) care îi oferă capacitatea de a traversa zone inundate cu o adâncime de 80 cm.

Producţia națională de autoturisme a crescut cu 27,7% în primele zece luni ale anului

În România, producția de autoturisme a crescut cu 27,7% în primele zece luni ale anului 2022. Asociaţia Constructorilor de Automobile din România a anunțat că producția a ajuns până la 425.423 de unităţi anul acesta. Producția a ajuns până la 425.423 de unităţi, conform datelor prezentate de Asociaţia Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), care au fost publicate, marți, 15 noiembrie.

În contextul statisticii, în luna octombrie 2022, în România, au fost produse 43.452 de autoturisme, dintre care 28.941 de unităţi la Uzina Dacia de la Mioveni, iar 14.511 unităţi la Uzina Ford de la Craiova.

Comparativ cu anul 2020, creşterea producţiei auto naţionale a făcut un salt de 19,35%

În comparaţie cu perioada ianuarie – octombrie, producţia de autoturisme a atins, la nivel naţional, un volum de 425.423 de unităţi, respectiv 258.569 modele Dacia şi 166.404 modele Ford. Numărul de autoturisme produse este în creştere cu 27,7% faţă de perioada similară din 2021, când au fost consemnate 333.179 de exemplare.

însă, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2020, creşterea producţiei auto naţionale a făcut un salt de 19,35%, în timp ce, faţă de primele zece luni ale anului 2019, majorarea este de 4,3%. Asociaţia Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) este membru asociat al Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News


Sursa: Capital.ro