Tesla anunta pierderi de 400 de milioane de dolari

Tesla a raportat pierderi de 408 milioane de dolari in al doilea trimestru al anului, insa sustine ca viitorul SUV Model Y pe care il va produce de anul viitor va genera profituri mai mari decat Model 3.
Tesla a anuntat in aceasta saptamana rezultatele financiare pentru al doilea trimestru al anului, iar acestea au fost mai modeste decat se asteptau analistii.

Astfel, constructorul american a anuntat o pierdere de 408 milioane de dolari pentru perioada aprilie-iunie, care se adauga la cele 700 de milioane de dolari pierdute in primele trei luni ale anului. In schimb, rezerva de cash a producatorului a crescut semnificativ, de la 2.2 miliarde la 5 miliarde de dolari.
Cu toate acestea, Tesla susține că se așteaptă la o îmbunătățire a rezultatelor, în special după lansarea în producție a SUV-ului Model Y, eveniment așteptat pentru toamna anului viitor.

„Datorită faptului că Model 3 și Model Y au numeroase componente comune, putem folosi actualele facilități de producție. În plus, ne așteptăm la o creștere minimă a costurilor pentru Model Y comparativ cu Model 3. Datorită pieței mai mari pentru SUV-uri, credem că Model Y va fi un produs mai profitabil decât Model 3”, menționează Tesla.

Datele financiare au sosit în ciuda faptului că, la începutul lunii, Tesla a anunțat producție și livrări record. Astfel, constructorul american a livrat 95.200 de unități la nivel global în perioada aprilie-iunie, de trei ori mai multe decât în perioada similară a anului trecut, în timp ce producția a ajuns de asemenea la un nivel record de peste 87.000 de unități.

Noul Model Y va fi dezvoltat pe platforma lui Model 3 și va fi disponibil în 4 versiuni, dintre care 3 vor avea tracțiune spate, iar una tracțiune integrală prin intermediul a două motoare electrice independente plasate pe cele două punți. Autonomia va ajunge la cel mult 540 de kilometri, în funcție de versiune.

Tesla susține că Model Y va fi disponibil pentru achiziție pe piața americană începând din toamna anului 2020, cu excepția versiunii de bază de 39.000 de dolari care va putea fi achiziționată din primăvara anului 2021.

În schimb, pe piața europeană, Tesla Model Y va debuta în prima parte a anului 2021, cu excepția versiunii de bază, care va fi disponibilă din prima parte a anului 2022.

sursa wall-street.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata