Guvernul ia toate măsurile necesare pentru a ameliora efectele inflației

35

Nicolae Ciucă a vorbit, joi, despre ceea ce se va întâmpla cu ratele românilor. Premierul spune că a purtat deja o discuție pe această temă cu guvernatorul BNR.

Prim-ministrul României a vorbit despre amânarea plății ratelor și spune că o astfel de decizie este în analiză. De asemenea, șeful Executivului a mai spus că a avut o discuție pe această temă cu guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu.

Astfel, “Am avut o astfel de discuţie şi cu guvernatorul Băncii Naţionale, este în analiză. De altfel a mai fost în analiză o astfel de decizie. Vom analiza şi vom comunica decizia împreună cu ceilalţi membri ai coaliţiei”, a spus, într-o conferinţă de presă, Nicolae Ciucă.

În contextul activităţilor,  prim-ministrul României a efectuat, joi, o vizită în județul Alba.

Din datele unui nou raport al BNR, reiese că inflația va ajunge, la finalul acestui an, la 12,5%, iar în luna iunie va atinge un maxim de peste 14% .

Totodată, Klaus Iohannis, susține că Guvernul a luat toate măsurile necesare pentru a ameliora efectele inflației și ale problemelor economice.

În opinia sa, “Am toată încrederea că Guvernul a luat și va lua în continuare măsurile care se impun, însă haideți să vedem un pic de ce am ajuns aici.

Această inflație și situația economică dificilă, prețurile la energie, toate acestea nu au apărut, fiindcă cineva în România a lucrat prost sau nu și-a făcut treaba”, a spus Klaus Iohannis.

INS: Rata anuală a inflaţiei a ajuns la 13,8% în aprilie. Preţurile de consum au crescut cu aproape 4% într-o singură lună

În România, în ziua de miercuri 11 mai, reprezentanţii INS au anunţat că preţurile de consum au crescut cu 3,7% în luna aprilie 2022, raportat la luna martie 2022.

În acelaşi timp, rata inflaţiei de la începutul anului este 7,9%. Vorbim aici despre luna aprilie 2022, comparativ cu sfârşitul anului trecut, adică luna decembrie 2021.

Cât despre rata anuală a inflaţiei în luna aprilie 2022, comparativ cu luna aprilie a anului trecut, valoarea acesteia este de 13,8%, mai indică datele INS.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata