Asociația NEAMUNIT anunță lansarea oficială a platformei civice „Liga pentru Deșteptarea României”

Foto: evz.ro
59

În oraşul Braşov, vineri, 24 iunie 2022, va avea loc evenimentul prilejuit de lansarea oficială a platformei civice „Liga pentru Deșteptarea României”, inițiată de către Asociația NEAMUNIT.  Evenimentul va avea loc la Cercul Militar, începând cu ora 16:00.

Punctul central al viitoarei platforme civice este reprezentat de “Manifestul pentru Deșteptarea României” – document creat și lansat în spațiul public de către Asociația Neamunit pe 21 decembrie 2021, la 32 de ani de la Revoluție.

Obiectivul principal al platformei civice „Liga pentru Deșteptarea României”

Obiectivul principal al platformei civice “Liga pentru Deșteptarea României”, este vorba despre susținerea, dar și promovarea în societatea românească o viziune comună asupra viitorului României pe termen lung, pornind de la reperele de bază descrise detaliat în documentul “Manifestul pentru Deșteptarea României”.

În România, Asociatia NEAMUNIT este o organizație neguvernamentală, care există oficial din anul 2013 si are la activ până acum peste 500 de acțiuni în societatea civilă din România. Scopul primordial al Asociației este, conform statutului – “redeșteptarea conștiinței naționale, civice și morale a românilor de pretutindeni”. 

În cadrul acestui eveniment care se va desfășura între orele 16:00 și 20:00, accesul publicului se face doar pe bază de invitație. Pe de altă parte, accesul reprezentanților presei la eveniment este liber, anunță sursa citată.

Asociația NEAMUNIT a susținut protestele anti-restricții

În contextul activităţilor, asociația NEAMUNIT, este condusă de actorul Aureliu Surulescu, a susținut și protestele anti-restricții care au avut loc în urmă cu mai bine de un an de zile.

Aşadar, „Ne declarăm profund dezgustați de încercările mizerabile ale unor politicieni, ale unei mari părți din mass-media și ale unor așa-ziși «formatori de opinie» de a demoniza protestatarii pentru drepturi și libertăți și de a-i eticheta drept «analfabeți funcționali (sic!)», „extremiști», «xenofobi» și «fasciști».

Ni se pare că ne întoarcem la stalinismul din anii ’50, sau în anii ’90 ai regimului Iliescu, când tinerii curajoși care protestau contra abuzurilor și limitării unor drepturi erau puși la zid drept „golani” sau «bandiți legionari», doar pentru că își declarau public credința și dragostea de țară și cereau dreptate și libertate.

Noi am fost, suntem și vom fi alături de români și în acest moment de grea încercare, pentru a depăși împreună criza politică, morală, economică și sanitară fără precedent în care ne-au aruncat măsurile luate de niște conducători incompetenți, dacă nu și corupți, și de o clasă politică iresponsabilă, lipsită de loialitate față de cetățeanul român obișnuit”, transmitea Asociația anul trecut, în timpul protestelor din Capitală privind restricţiile impuse.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata