Ce părere are Ion Țiriac despre războiul din Ucraina?

99

Sunt 168 de zile de război în țara vecină, Ucraina, iar omul de afaceri Ion Țiriac (83 de ani) a vorbit despre această situație tensionată din Ucraina.

Ion Țiriac: “Aș pune toți președinții la masă”

După părerea sa, omul de afaceri român a afirmat că, dacă i-ar sta în putere, ar aduna toți președinții de stat la o masă, pentru a găsi soluții de încheiere a războiului actual.

în afirmaţiile sale, “Războiul, în secolul ăsta, nu-și are locul. Nu-și are locul pentru că ferească Dumnezeu să găsești pe cineva care să apese butonul (gesticulează, făcând referire la amenințarea nucleară). Nu Rusia, nu Statele Unite, nu Germania, nu Franța. Nu, ci un nebun, undeva.

Asta nu ne trebuie nouă! Ferească Dumnezeu, în fiecare zi vedem un soldat rus mort, un soldat ucrainean mort. Orice mort e mult prea mult, dar uită-te ce se întâmplă din punct de vedere economic. Uite cum aceste sancțiuni pe care le-am tot făcut se întorc la noi! Războiul ăsta ar trebui, într-un fel sau altul, să se termine mâine.

Eu, dacă aș fi împăratul Europei, aș aduna toate națiunile, aș pune toți președinții la masă. „Vă rog frumos, ia veniți la masă. Haideți să stăm aici, cum o rezolvăm?” Altfel, ieșim afară din context. Eu sunt atât de bătrân încât am trăit al Doilea Război Mondial. Îmi aduc aminte de bombe … uite ce se întâmplă acum, ne e frică de centrala aia (n.r. – centrala de la Zaporojie) care e nepăzită bine. Să sperăm că se termină repede.”, a declarat Ion Țiriac, pentru GSP.ro.

Ion Țiriac: “Ce au acești tineri cu războiul?”

În contextul sportiv, miliardarul român a dezvăluit și motivul pentru care a refuzat să meargă la Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului.

astfel, “Am refuzat să merg la Wimbledon, am spus că nu pot să mă duc pentru că sunt absolut contra deciziei pe care au luat-o cu rușii și bielorușii. Ce au acești tineri cu războiul? Războiul n-ar trebui să existe, absolut, de acord din toate punctele de vedere. Da să îi elimini pe jucătorii ăștia…?!

Wimbledon a făcut întotdeauna ce a vrut, n-a ținut cont de nimeni, e separat de toată lumea, nu îi interesează nimic. Asta au hotărât și asta au făcut. Culmea ridicolului e că a câștigat o rusoaică (n.r. – kazaha Rybakina)”,  a mai spus Ion Țiriac, pentru sursa citată.

Sursa: Digi24.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online