Dr. Radu Bălănescu a primit premiul pentru „Management medical performant în pediatrie”

31

Dr. Radu Bălănescu este medic primar pe secția Chirurgie Pediatrică – Chirurgie Ortopedie Pediatrică în cadrul Spitalului „Grigore Alexandrescu”, dar deține și funcția de director medical. El a primit, în cadrul Galei Premiilor Capital, care sărbătorește 30 de ani de la prima apariție a ziarului Capital în România, premiul pentru „Management medical performant în pediatrie”.

Astfel, Radu Bălănescu este un specialist renumit în chirurgie și ortopedie pediatrică, un suflet dedicat care a găsit în Spitalul Grigore Alexandrescu a doua sa casă. Cu o carieră de invidiat, Radu Bălănescu este, astăzi, director medical, dar și șeful Clinicii de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică. Medicul este și membru al Consiliului UMF Carol Davila.

Radu Bălănescu la Gala Premiilor Capital

În opinia sa, „Țin să urez revistei Capital un sincer La mulți ani! cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la apariție, o publicație un standard al calității extrem de ridicat, o revistă foarte serioase. În acest iureș al apariției și dispariției a atât de multor publicații, Capital s-a menținut și a rămas renumită, iar astăzi ne aflăm aici, la această aniversare, la trei decenii distanță”, spune Radu Bălănescu.

În cadrul alocuţiunii, medicul se adresează apoi echipei pe care o coordonează în cadrul Spitalului de Pediatrie din Capitală „Grigore Alexandrescu”, declarând: „Țin să mulțumesc colegilor mei, o echipă închegată, căci leadership-ul asta înseamnă, alegerea oamenilor potriviți și coordonarea acestora în mod eficient și performant. Eu sunt mândru de reușitele pe care le-am avut de-a lungul anilor la Spitalul Clinic de Urgență pentru copii, unde nu doresc nimănui să ajungă. În cazurile nefericite, însă, vă asigur că acolo veți găsi un mediu cald și sigur și un personal dedicat acestei meserii”.

Bălănescu a prezentat o premieră în România

În contextul medical, la data de 10 noiembrie, a avut loc o premieră în țara noastră prin anunțarea inaugurării primei secții de transplant hepatic pediatric. Evenimentul a avut loc în cadrul Spitalului de Urgență pentru Copii din Capitală „Grigore Alexandrescu”. Acest nou program a fost dus la bun sfârșit în strânsă colaborare cu grupul de conducere al Institutului Clinic Fundeni din București, acesta din urmă fiind specializat în ceea ce reprezintă transplantul de ficat în cazul adulților.

În plan general, echipa de conducere a noii unități de la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, printre care și Radu Bălănescu, susține faptul că pentru o bună dezvoltare a unui stat, sănătatea copiilor ar trebui să fie o prioritate pentru noi toți. Astfel, acest proiect inițiat recent este la momentul actual doar un pas mic, dar semnificativ, în complexitatea acestei probleme cu care România are de a face. Se dorește cu această ocazie micșorarea numărului de pacienți transferați în străinătate pentru intervenții medicale și îngrijire, asta mai ales în cazul numeroaselor familii care nu au veniturile necesare pentru o astfel de acțiune.

În România, din punct de vedere financiar, operația privind transplantul hepatic de la donator viu înrudit sau neînrudit reprezintă astăzi o importantă șansă de salvare pentru pacienții ce se încadrează în criteriile de transplant, deoarece timpul de așteptare este unul mult mai scurt față de un transplant pentru un ficat întreg. O astfel de intervenție chirurgicală costă, potrivit ultilmelor cifre oficiale, undeva între 100.000 și 125.000 de euro.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News


Sursa: Capital.ro