În SUA, vârsta pentru pensionare urmează să crească și să ajungă la 75 de ani în 2033

Foto: evz.ro
177

În Statele Unite, noua lege privind pensionarea, care întârzie retragerile, ar putea să aibă efecte financiare devastatoare, în următorii ani.

Concret, legea privind pensionarea, pe care președintele Biden a propus-o spre adoptare, la finele anului trecut, în decembrie, împinge vârsta la care pensionarii trebuie să înceapă să primească distribuțiile minime necesare (RMD-uri) din planurile de pensionare IRA, 401(k) și 403(b), la 73 de ani în acest an, de la 72, cât era până acum.

Această vârstă urmează să crească și să ajungă la 75 de ani în 2033, potrivit Yahoo.com.

În contextul social, amânarea retragerii RMD îi poate lăsa, în cele din urmă, pe americani, cu probleme financiare mai mari, împingând venitul într-o categorie de impozitare mai mare, care poate afecta impozitele pentru Securitatea Socială sau pentru primele Medicare. În plus, ar putea deveni și o bătaie de cap fiscală uriașă pentru moștenitori, potrivit Yahoo.com.

Americanii vor ajunge să plătească mai multe impozite

În acest sens, „Cu cât crește mai mult vârsta pentru RMD, cu atât fereastra pentru a scoate toți acești bani devine mai scurtă”, a declarat Ed Slott, expert în IRA, pentru Yahoo Finance.

„Și pe măsură ce obțineți mai multe venituri într-o perioadă mai scurtă de timp, veți ajunge să plătiți impozite mai multe”, spune el.

Noua regulă cere ca, odată ce un american a împlinit vârsta de 73 de ani, va trebui să înceapă să scoată bani cu RMD, care se calculează prin împărțirea soldului contului de pensionare cu impozit amânat.

Conform noii legi, titularii de cont care nu reușesc să ia un RMD se confruntă cu o penalizare de 25% din suma care nu este distribuită, în scădere de la 50%. Dacă acest lucru se remediază, rapid, penalizarea este redusă la 10%.

De ce va fi și mai complicat pentru moștenitori

De exemplu, Fiscul ar putea cere unui bărbat de 72 de ani, cu un plan de pensionare de 1 milion de dolari, să ia o distribuție de aproximativ 36.500 de dolari în acest an. Amânarea retragerii ar permite ca acei bani să fie investiți și să crească.

Dar asta înseamnă, probabil, un sold mai mare al contului în anii următori și mai puțini ani pentru a-l distribui, așa încât distribuția minimă necesară ar fi mai mare. Deoarece aceste RMD-uri sunt considerate venituri, ele vor afecta costurile primelor Medicare.

Și mai complicat va fi pentru moștenitori. Aceștia ar putea avea probleme fiscale, dacă distribuția se amână prea mult.

În contextul modificărilor legislative efectuate în 2019, copiii cu vârsta peste 18 ani, care moștenesc conturi de pensionare, trebuie să le golească în termen de 10 ani de la decesul titularului inițial de cont.

Calculul sumei RMD pentru anul curent pentru contul de pensionare este relativ ușor. Nu e nevoie decât de valoarea contului de pensii pentru sfârșitul anului precedent și perioada de distribuție care se obține din tabelele cu speranța de viață, emise de Fisc. FMV de la sfârșitul anului precedent este împărțită în perioada de distribuție pentru a ajunge la suma RMD pentru anul respectiv.

Sursa: Capital.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online