O importantă companie din România începe concedierile

67

În România, compania Chimcomplex Borzeşti a declanşat procedura de disponibilizare colectivă pentru aproape 400 de angajaţi.

În prezent, compania Chimcomplex are aproximativ 1.900 de angajaţi, iar disponibilizările îi vor viza pe 396 dintre aceştia, relatează Profit.ro.

În contextul de activitate, această companie este una strategică pentru economia românească, având două platforme industriale, la Oneşti (Borzeşti) şi Râmnicu Vâlcea. Deţinută de omul de afaceri Ştefan Vuza, compania Chimcomplex Borzeşti este principalul producător şi furnizor de substanţe chimice vitale din Europa de Est, specializat în polioli, clorosodice şi oxo-alcooli.

Motivele deciziei luate la nivelul conducerii Chimcomplex

În urmă cu o lună, în august, reprezentanţii Chimcomplex anunţau că vor închide temporar activitatea de producţie a platformei de la Borzeşti pentru două săptămâni, invocând majorarea preţurilor la electricitate şi gaze naturale.

Cât despre disponibilizări anunţate, Chimcomplex precizează că este vorba despre eficientizarea activităţii, dar are legătură şi cu contextul economic şi geo-politic actual.

În opinia sa, „Această masură are la bază necesitatea redimensionării şi eficientizării activităţii societăţii, ca urmare a sinergiilor/comasărilor dintre platformele industriale din Râmnicu Vâlcea şi Oneşti, dar şi în contextul economic şi geo-politic actual, în care compania are în vedere să optimizeze costurile operaţionale şi de funcţionare, să îşi eficientizeze activitatea, în scopul utilizării cu randament maxim al resurselor umane şi financiare, să se adapteze la influenţele exercitate de contextul naţional şi internaţional de criză, pentru a depăşi toate provocările”, se arată într-un comunicat de presă al Chimcomplex.

În contextul economico-financiat, în 2021, Chimcomplex Borzești a înregistrat o cifră de afaceri de 2,2 miliarde lei și un profit net de 485,5 milioane lei.

Pe de altă parte, Mercedes-Benz, în colaborare cu Rivian, ar putea deschide o nouă fabrică în ţara noastră

În tot acest timp, există şi veşti bune în ceea ce priveşte mediul de afaceri din România.

Astfel, Rivian (un start-up de vehicule electrice susţinut de Amazon) și Mercedes-Benz au format o societate mixtă pentru a produce camionete alimentate cu baterii, ca răspuns la cererea tot mai mare de vehicule comerciale mai puțin poluante.

Companiile Rivian şi Mercedes-Benz vor împărți costurile de investiții pentru a produce camionete electrice de mari dimensiuni care vor fi vândute sub ambele mărci. Compania mixtă pe care o formează va înființa, de asemenea, o fabrică în Europa, în câțiva ani, pe un amplasament existent al Mercedes-Benz.

Noul producător are de gând să deschidă o linie de producţie în Europa, iar România este pe lista de posibile locaţii, alături de Polonia şi Ungaria.

Noua fabrică va avea drept scop construirea de vehicule bazate pe furgonetele electrice pe care ambele companii le produc în prezent.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata