Prima constituție comunistă elaborată în anul 1948, avea ca misiune să șteargă definitiv întreaga legislație a regimului burghezo – moșieresc

26

Orice manual de istorie și chiar tomurile științifice amintesc de prima constituție comunistă ca fiind elaborată în anul 1948 și avea ca misiune să șteargă definitiv întreaga legislație a regimului burghezo – moșieresc. Au urmat cele din 1952 și 1965, modificate în funcție de necesitățile partidului unic.

Totuși, a existat un document cu rol de act fundamental pentru statul românesc și în funcție de cele 45 de prevederi a fost modelată viața populației până-n zilele noastre.

De altfel, actul a fost unul cu caracter secret și puțini aveau cunoștință de ideile conținute. A fost scris de către experții poliției politice sovietice, temutul N.K.V.D., și avea menirea să mențină popoarele sub veșnica dominație a comunismului asasin. A fost trimis către statele supuse la 2 iunie 1947 și a rămas printre cele mai mari taine ale autorităților criminale de stânga, varianta românească nefiind găsită încă. Au ieșit la lumină variantele în limbile celorlalți sateliți ai Moscovei și astfel s-a putut face lumină de ce oamenilor din România nu le merge bine de aproape opt decenii.

În contextul social, un capitol foarte important al documentului era dedicat învățământului de toate gradele pentru că modelarea tinerei generații poate să asigure o spălare de durată a creierului și câți oameni nu laudă acum sistemul educațional de pe vremuri. Actul poliției secrete sovietice este uimitor prin ceea ce stabilește cu mânie proletară.

Concret, se spune acolo că statul este obligat să elimine din școli profesorii buni și respectați, ceea ce s-a și făcut prin reforma din 1948. Au fost înlocuiți cu cei slabi sau mediocri, dar care executau cu fidelitate ordinele partidului cu o furie demnă de o cauză mai bună.

S-a făcut totul pentru a șterge din amintirea tinerei generații că a existat o cultură capitalistă

Atunci, autoritățile n-au uitat nici materia predată. S-a făcut totul pentru a șterge din amintirea tinerei generații că a existat o cultură capitalistă și s-a trecut la asimilarea ideilor cultivate de scriitori politruci sau reeducați în stil comunist. Au fost eliminate materii precum filosofia, limba latină și genetica, vârful științelor biologice. Istoria a fost epurată până când au mai rămas date despre eroi muncitori și despre prietenia cu Uniunea sovietică. Aceasa a ajuns un simplu instrument de manipulare a mulțimilor și nu mai exista dragostea de știință  și de adevăr.

În prezent, mulți părinți și oameni din ministerul educaţiei, cer o epurare a materiei predate pentru ca toate manualele să fie subțiri și specializarea să fie cât mai îngustă. Este interesant de precizat că aceasta era și dorința serviciilor secrete staliniste și oamenii de astăzi doresc să formeze niște copiii robotizați prin eliminarea unor capacități de gândire și interpretare.

Oare când se va putea scăpa de blestemul acestui document, ce funcționează și astăzi prin grija celor ce zic că gândesc în mod superior?


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News


Sursa: Capital.ro