Regina Elisabeta a II-a a participat la inaugurarea liniei de metrou care-i poartă numele

Foto: digi-life.tv
71

Regina Elisabeta a II-a a bifat o apariție surpriză, la o ceremonie care a marcat finalizarea unei mult-aşteptate linii de metrou din Londra, care i-a primit numele, scrie Agerpres, care citează agențiile internaționale de presă.  

În cadrul acestui eveniment, Regina a purtat o ținută complet galbenă, iar pe pălărie a pus o floare albastră, culori cu o însemnătate aparte în contextul politic actual. Nu a renunțat la bastonul de care s-a sprijinit în mers. Aceasta a dezvelit o placă în Gara Paddington.

În plus, acesteia i s-au alăturat fiul ei, prințul Edward, şi premierul Boris Johnson.

În contextul activităţilor, aceasta este cea mai recentă ieşire publică pentru monarhul în vârstă de 96 de ani care, în pofida faptului că nu a rostit discursul în Parlament săptămâna trecută din cauza unor problemele de mobilitate, a participat de două ori la un spectacol ecvestru la reşedinţa sa de la Castelul Windsor în ultimele zile.

Aşadar, „Într-o evoluţie fericită, Majestatea Sa Regina participă la evenimentul de azi care marchează finalizarea liniei ‘Elizabeth”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Palatului Buckingham.

Acest proiect feroviar, de 24 de miliarde de dolari trebuia iniţial inaugurat în decembrie 2018, însă a fost amânat de mai multe ori din cauza unor probleme la sistemele de testare şi semnalizare de siguranţă, chiar înainte de începutul pandemiei.

Denumită iniţial „Crossrail”, linia „Elizabeth” va conecta destinaţii aflate în vestul Londrei, inclusiv aeroportul Heathrow şi Reading, cu Shenfield în est. Ea se va deschide publicului pe 24 mai.

Sursa: Digi24.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata