Șeful Complexului Energetic Oltenia a fost demis

27

După tragedia de săptămâna trecută, şeful Complexului Energetic Oltenia a fost demis, atunci când trei bărbați și-au pierdut viața și alții au fost răniți. Daniel Burlan declarase inițial că nu își va da demisia.

Astfel, consiliul de supraveghere din Consiliul Energetic Oltenia l-a demis din funcție pe directorul general Daniel Burlan, arată Antena 3, care adaugă că aceiași soartă a avut-o și Marius Negru, un alt membru al directoratului Complexului Energetic Oltenia.

În acest sens, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a făcut o cerere, însă cei doi su refuzat să demisioneze în cursul zilei de luni.

Această decizie a consiliului de supraveghere din Consiliul Energetic Oltenia vine în contextul în care, săptămâna trecută, acele trei persoane și-au pierdut viaţa la cariera minieră Jilț Sud, iar alte zece au fost rănită după ce o mașină s-a prăbușit în interiorul carierei.

La momentul respectiv, Daniel Burlan declarase că nu se poate da vina pe el pentru că oamenii s-au urcat mai mulți într-un vehicul.

În contextul politico-social, ministrul Energiei, Virgil Popescu, ceruse extinderea controlului la toate achizițiile care au avut loc în perioada de când Daniel Burlan a devenit președintele Comitetului Director al Complexului Energetic Oltenia.

Schimbări majore după tragedia de săptămâna trecută

În contextul tragediei de săptămâna trecută s-a determinat schimbarea din funcție a mai multor persoane. Prim-ministrul Nicolae Ciucă ceruse măsuri împotriva celor care sunt vinovați de acest accident, dar a cerut și măsuri pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă la Complexul Energetic Oltenia.

Astfel, şeful Sucursalei Miniere Jilț, Florentin Gheorghescu, și-a dat demisia după această tragedie, iar alți doi șefi din cadrul instituției au fost înlocuiți.

La rândul său, Daniel Burlan anunțase și el că a demarat o anchetă pentru a fi determinate motivele și cauzele care au dus la decesul a trei bărbați.

În afirmaţiile sale, „Am demarat o anchetă să văd care sunt motivele şi care cauzele pentru ce s-a întâmplat atunci. Nu am crezut că se poate întâmpla aşa ceva. Nu am crezut că după ce am dat dispoziţie să se îmbarce în maşini numai numărul admisibil de persoane. Şi eu am rămas uimit de ce se poate întâmpla după ce comunic că nu au voie şi se întâmplă astfel de evenimente. Deci acel eveniment este în curs de cercetare”, a declarat Daniel Burlan.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News


Sursa: Capital.ro