Șeful diplomației ruse Serghei Lavrov a criticat poziția Occidentului față de Ucraina

Foto: news.ro
32

În cadrul reuniunii ONU de la New York, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a acuzat Occidentul de faptul că a acoperit „crimele” din regiunea Donbas din Ucraina care datează din 2014. Acesta a respins noțiunea de invazie militară sau război în Ucraina.

În opinia sa, şeful diplomației ruse Serghei Lavrov a criticat poziția Occidentului față de Ucraina susținând că Kievul beneficiază de „impunitate”. Ministrul rus de Externe a respins, totodată, în cadrul Consiliului de Securitate a Organizației Națiunilor Unite (ONU), acuzațiile statelor occidentale la adresa Rusiei.

Astfel, „Kievul îşi datorează impunitatea partenerilor occidentali”, a afirmat Serghei Lavrov, într-o declarație oficială făcută la o reuniune ministerială a Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite, în New York., informează cotidianul Le Monde.

Lavrov a denunțat acțiunile Kievului în Donbas care au început din anul 2014. Acesta a susținut că Occidentul a trecut cu vederea aceste acțiuni

Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, a respins acuzațiile Vestului cu privire la invazia militară rusă în Ucraina și a denunțat cu fermitate acțiunile forțelor armate ucrainene în regiunea Donbas din Ucraina începând cu anul 2014.

În afirmaţiile sale, „Statele Unite şi aliaţii lor, prin complicitatea organizaţiilor internaţionale pentru drepturile omului, au acoperit crimele comise de regimul de la Kiev„, a acuzat ministrul rus de Externe, susţinând că populaţia din Donbas „a suferit”.

„Washingtonul, Parisul, Berlinul au închis ochii în mod cinic la problema din Donbas”, a acuzat Lavrov, potrivit postului francez LCI, subliniind că a fost „inevitabilă” intervenţia militară rusă, pe care Moscova o numeşte „operaţiune specială”.

Vladimir Putin a amenințat miercuri Occidentul cu activarea arsenalului nuclear în caz că așa-numitele teritorii ruse din Ucraina vor fi amenințate

De cealaltă parte, în cadrul aceleași reuniuni, secretarul general al Organizației Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, a catalogat drept „total inacceptabile” afirmaţiile autorităților de la Kremlin despre un conflict nuclear şi a avertizat Rusia asupra eventualelor planuri de anexare a unor regiuni din sud-estul Ucrainei.

O serie de referendumuri în sensul alipirii zonelor separatiste la Rusia vor avea loc în următoarele zile în regiunile ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie, aflate în mare parte în subordinea Rusie. Acestea reprezintă 15% din teritoriul Ucrainei.

Astfel, „Orice anexare a teritoriului unui stat de către alt stat, prin ameninţare sau prin utilizarea forţei, reprezintă încălcări ale Cartei ONU şi ale legislaţiei internaţionale”, a afirmat Antonio Guterres.

În contextul acestor tensiuni, preşedintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri că nu ar ezita să recurgă la activarea armelor nucleare dacă vor exista ameninţări asupra teritoriilor ruse.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata