Un nou val de caniculă lovește România, codul Galben ANM în 22 de județe

Foto: capital.ro
43

Căldura își face, din nou, simțită prezența în România. ANM a transmis un cod galben de caniculă şi disconfort termic ridicat în București și alte 22 de județe. Meteorologii au anunțat cum va fi vremea zilele acestea și la ce temperaturi să ne așteptăm.

Vremea canciulă lovește cu putere din nou România. Bucureștiul și 22 de județe intră, astfel sub o avertizare Cod galben de căldură şi disconfort termic ridicat. Se vor înregistra temperaturi maxime între 33 şi 37 de grade Celsius.

În zilele de joi, vineri, sâmbătă și duminică, în vestul și în sudul țării valul de căldură se va extinde și va persista, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade.

În plus, disconfortul termic se va menține ridicat si în prima parte a săptămânii viitoare, mai ales în regiunile vestice și sudice.

Ce zone sunt vizate de caniculă?

Concret, zonele vizate sunt Capitala și județele Satu Mare, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Gorj, Alba, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara, Buzău, Brăila, Ialomița, Ilfov, Călărași, Giurgiu, Teleorman, Olt.

Din punct de vedere mereorologic, de joi, cerul va fi variabil în regiunile estice, unde cu totul izolat pot fi ploi slabe, în timp ce, în restul ţãrii va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab şi moderat. Minimele termice vor fi cuprinse între 8…10 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 20…22 de grade pe litoral. Pe alocuri se va forma ceaţã.

Iar prognoza meteo pentru joi, 4 august 2022, în țară, indică că vremea va fi canciulară în majoritatea zonelor, local canicularã şi cu disconfort termic în creştere în sud-vestul ţãrii. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 28 şi 35 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare ziua când pe alocuri vor fi averse în regiunile estice, sud-estice şi nord-estice şi doar izolat în rest, cu o probabilitate mai mare la munte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri în prima parte a intervalului în Moldova, Bãrãgan şi Dobrogea. Minimele termice vor fi cuprinse între 10 şi 22 de grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţã.

În București, joi, vremea va fi cãlduroasã, iar ANM a anunțat o maximã a temperaturii aerului de 32…33 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 16…19 grade.

Un nou val de caniculă lovește România în aceste zile

Vineri, 5 august, în țară, vremea va fi cãlduroasã, canicularã în sud-vest, iar disconfortul termic va fi local ridicat în zonele de câmpie. Cerul va avea unele înnorãri ziua la munte, în est şi sud-est, unde pe alocuri vor fi averse slabe şi va fi mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, local cu uşoare intensificãri în Moldova şi în zona Carpaţilor de Curburã. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 28 şi 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 şi 23 de grade, uşor mai mici în depresiunile Carpaţilor Orientali.

În București, va continua să fie cald și maxime în jurul a 33 de grade şi disconfort termic ridicat. Cerul va avea unele înnorãri dupã-amiaza, dar probabilitatea de ploaie va fi redusã, iar în rest va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimã va fi de 18…20 de grade.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata