Următorul premier va fi stabilit de PSD, așa cum s-au înțeles inițial cele două partide

Foto: g4media.ro
21

Premierul României, Nicolae Ciucă a dat asigurări că acordul semnat de coaliția PNL-PSD va fi respectat. Astfel, următorul premier va fi stabilit de PSD, așa cum s-au înțeles inițial cele două partide.

În contextul acordului format de coaliția PNL-PSD, premierul Nicolae Ciucă a spus că va fi respectat, iar începând cu luna mai a anului 2023, premierul va fi dat de partidul PSD.

În afirmaţiile sale, „Ceea ce vă pot spune cu certitudine este că, în acest moment, rotația la funcția de premier se va produce pe 25 mai, așa cum am stabilit în momentul în care s-a coagulat această coaliție.

Ceea ce au apărut ca opinii, a fost doar o opinie, noi discutăm cu realitatea faptelor, realitatea angajamentelor, iar în realitate așa urmează să se întâmple”, a spus Nicolae Ciucă.

De la ce a pornit toată controversa privind viitorul premier?

În contextul politico-social actual, declarația lui Nicolae Ciucă vine după ce deputatul PNL de Iași Alexandru Muraru a spus, la începutul lunii, că „a schimba un premier cu un an înainte de alegeri, în plin conflict la marginea granițelor României nu ar fi un semnal bun”.

La rândul său, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, în urmă cu câteva zile, că dacă nu se va face rotativa în ceea ce privește premierul, „nu e altă variantă decât alegeri anticipate.”

În opinia sa, „Dacă nu se face rotativa, altă variantă decât alegerile anticipate nu există. E o onoare să fii prim-ministru. Dacă colegii mei vor considera că eu trebuie să fiu, eu o să fiu. Categoric. Haideți să nu comentez cum se trezește unul într-o vancață pe plajă să spună. Protocolul e clar, dacă nu se va face această rotativă nu e altă variantă decât alegeri anticipate”, a declarat liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Există posibilitatea unei remanieri guvernamentale?

În acest sens, Marcel Ciolacu a vorbit vineri, 12 august, despre posibilitatea unei remanieri guvernamentale.

Președintele PSD a explicat în cadrul unei conferințe de presă, susținute alături de ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, şi de ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, că evaluarea miniştrilor s-a încheiat luna trecută, fără a fi făcute propuneri de schimbare de către premier.

Astfel, „Dar cine să fie remaniat? Vasile (n. red. Dîncu), tu eşti remaniat? Dar cine a anunţat remanierea? A anunţat domnul prim-ministru? De la UDMR, aţi anunţat vreo remaniere? Nu pot să vă promit că nu există remanieri, pentru că este un lucru firesc, eu v-am zis că avem o temă despre care vorbim despre care nu a vorbit nimeni.

Nu mă întrebați pe mine, pentru că eu nu am vorbit despre această temă, şi îl văd pe domnul Dîncu, este aici cu mine şi cică nu este remaniat. La ce să oferim explicaţii?”, a spus Marcel Ciolacu.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata