Cum să plantezi un lămâi în casă

Dacă ați observat vreodată întâmplător un lămâi plin de flori, veți înțelege imediat că este un arbust care trebuie neapărat plantat și crescut pe post de plantă decorativă. Ei bine, lămâiul reprezintă un arbust cu frunzele luxuriante de culoare verde închis, cu o formă ovală și textură lucioasă ce strălucește superb în razele solare, iar florile au o culoare albă, ce seamănă puțin cu ghioceii. Frunzele acestei plante alături de fructele de culoare galbenă, conferă un contrast minunat spațiului în care este amplasat.

Florile lămâiului sunt grațioase, de un alb pur, moi la atingere, iar acestea au un miros specific, ce se aseamănă cu citricele. Unul dintre motivele pentru care am dori să plantăm un lămâi pentru decorul casei noastre este tocmai acest aer exotic, diferit și unic. În afară de aspectul minunat al lămâiului, este și simplu de întreținut.

Lămâiul crește de obicei în zone cu climat cald, însă în situația noastră acesta va fi cultivat în special pe post de plantă decorativă, ceea ce înseamnă că va sta în casă în perioada rece a anului.

Uite ce pași trebuie să urmezi pentru a planta un lămâi:

1. Adunați sâmburii de la una sau două lămâi și spălați-i foarte bine sub jetul de apă.

2. Luați două servețele de bucătărie pe care le umeziți cu apă, iar apoi puneți-le într-un bol.

3. Puneți semințele în interiorul șervețelelor și puneți puțină apă în bol. Fiți sigură că timp de o săptămână aceste șervețele se vor păstra umede mereu.

4. După ce semințele au încolțit, le puteți muta în păhărele de plastic găurite sau ghivece mici în care ați pus pământ pentru flori.

5. Puneți ghivecele în spații în care să existe lumină naturală și o temperatură de peste 15 grade, până ce vor începe să apară primele frunze.

6. Atunci când planta a ajuns la înălțimea de minim 30 de cm, o puteți transfera într-un ghiveci mai mare și încăpător.

În primii ani ai lămâiului, acesta trebuie adesea fertilizat, cu o substanță ce se poate regăsi în magazinele pentru grădinărit.

Dacă nu este altoit, lămâiul va înflori și va face fructe de dimensiuni mici, iar dacă doriți ca fructele să crească în dimensiune, trebuie să chemați un specialist care să vă ofere sfaturi despre cum se altoiesc pomii fructiferi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata