Boeing extinde vârsta de pensionare a CEO-ului, un vot de încredere în timpul crizelor

Boeing Co a extins vârsta de pensionare a companiei pentru a permite directorului executiv Dave Calhoun să îndeplinească funcția de top, un vot de încredere și un joc pentru continuitate, pe măsură ce planificatorul american lucrează prin crizele COVID-19 și 737 MAX.

Boeing a mai spus că directorul financiar, Greg Smith, se va retrage în iulie.

Investitorii vor fi dornici de mai multe detalii și culoare în consiliul de conducere și conducerea executivă a companiei în cadrul adunării anuale a acționarilor.

Smith, un veteran de 30 de ani la Boeing, a condus cea mai mare ofertă de obligațiuni din istoria companiei și a condus o transformare a afacerii care include reducerea costurilor și reducerea resurselor pentru a ajuta Boeing să devină mai puternic odată cu criza COVID-19 și 737 MAX.
Smith a fost văzut de mulți din industrie ca un viitor director executiv al Boeing, când compania se ridica la nivelul record al producției și al prețurilor acțiunilor până în 2019. Dar politica sa de a cumpăra acțiuni regulate a fost criticată de unii din companie pentru că a părăsit Boeing fără suficient în rezerva pentru a aborda recesiunea severă recentă.

Rivalul european Airbus SE, în schimb, a suportat criza relativ bine până acum, împreună cu menținerea unor cheltuieli mai mari pentru cercetare.

Acestea fiind spuse, Smith s-a confruntat cu sarcina fără precedent de a rezolva două crize fără precedent care se suprapun – prăbușirea veniturilor care înconjoară terenul îndelungat al 737 MAX după accidente fatale și pandemia globală care a provocat pierderi companiilor de aviație la nivel global.

Smith a fost numit director financiar în 2011. A ocupat apoi funcții suplimentare în calitate de vicepreședinte executiv pentru finanțe, performanță și strategie pentru întreprinderi și apoi vicepreședinte executiv pentru operațiuni, finanțe și sustenabilitate a întreprinderilor.
Înainte de a deveni director financiar, a fost controlor corporativ și vicepreședinte al finanțelor. În acest rol, el a funcționat ca legătura principală a Boeing cu comitetul de audit al consiliului de administrație privind respectarea reglementărilor.

Boeing a mai spus că extinde pensionarea standard de la vârsta de 65 de ani la 70 de ani.

Calhoun, fost executiv al grupului de capital privat Blackstone și cu experiență ca manager de criză corporativă și membru al consiliului de administrație al Boeing în 2009, a fost numit CEO în decembrie după ce consiliul de administrație l-a destituit pe Dennis Muilenburg.

Acest lucru a venit după ce Calhoun a fost numit președinte în octombrie 2019. El a renunțat la președinție când a devenit CEO.

Calhoun le-a spus angajaților în ianuarie că vede „oportunități de a fi mai bine. Mult mai bine”.

În ianuarie, consiliul a aprobat un salariu anual de 1,4 milioane de dolari pentru Calhoun și o compensație pe termen lung de 26,5 milioane de dolari, dacă atinge mai multe etape.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata