General Electric raportează fluxuri de numerar mai mici, reafirmă perspectivele pentru 2021

23

General Electric a înregistrat mai puține fluxuri de numerar decât cele estimate în primul trimestru, chiar dacă afacerea sa profitabilă cu motoare cu reacție s-a luptat cu prăbușirea călătoriilor cu avionul din cauza pandemiei, reducând veniturile companiei.

Compania și-a reafirmat, de asemenea, fluxul de numerar gratuit și perspectivele de câștig pe acțiune.

Cu toate acestea, raportul de câștiguri de marți a dezamăgit investitorii care se așteptau ca, conglomeratul industrial să își actualizeze perspectivele pentru 2021.

Îmbunătățirea câștigurilor la întreprinderile din domeniul energiei electrice și al surselor regenerabile de energie nu a fost, de asemenea, atât de puternică pe cât se așteptau unii analiști.

Acțiunile GE, care au câștigat peste 145% din luna mai, au scăzut cu 2,80%, la 13,19 dolari în comerțul înainte de piață.

Compania din Boston a raportat o ieșire de numerar de 845 milioane dolari, comparativ cu o ieșire de 2,2 miliarde dolari anul trecut. Analiștii chestionați de Refinitiv, în medie, se așteptau la o ieșire de numerar de 1,3 miliarde de dolari.

Primul trimestru tinde să fie cea mai lentă perioadă a anului pentru General Electric. Cu toate acestea, câștigurile îmbunătățite de acum un an și fondul de rulment mai bun au contribuit la încetinirea arderii numerarului.

Compania se așteaptă la o îmbunătățire similară de la an la an a fluxului de numerar în trimestrul curent.

Fluxul de numerar liber este atent urmărit de investitori ca un semn al stării de sănătate a operațiunilor GE și a capacității de a achita datoria.

Afacerea sa cu motoare cu reacție, de obicei plină de numerar a GE, încă se învârte din plonjarea călătoriilor aeriene globale. Unitatea a generat venituri de 4,99 miliarde USD în trimestrul respectiv, în scădere cu 28% față de anul trecut și sub estimarea analiștilor de 5,31 miliarde USD, potrivit datelor IBES de la Refinitiv.

GE a raportat venituri de 17,12 miliarde de dolari, în scădere cu 12% față de anul anterior și mai mici de 17,5 miliarde de dolari, estimate de analiști într-un sondaj Refinitiv.

În mod ajustat, a câștigat 3 cenți pe acțiune în trimestru, comparativ cu 2 cenți pe acțiune cu un an mai devreme.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata