Invenție revoluționară testată de Oxford

101

O echipă de oameni de știință de la Universitatea Oxford a reușit, în urma unui studiu publicat pe 5 aprilie 2022 în revista The Lancet Psychiatry, să testeze o invenție revoluționară care tratează cu succes anxietatea severă a pacienților cu această afecțiune. Terapia folosește realitatea virtuală, o cască ce incorporează această nouă tehnologie.

Astfel, pacienții cu anxietate severă și agorafobie au fost inițial ”îndrumați” prin situații simulate de zi cu zi, cum ar fi urcarea în autobuz sau mersul la o cafea, iar apoi oamenii au reușit să se întoarcă în lumea reală exterioară, potrivit Daily Mail.

În cadrul invenţiei, tehnologia imersivă i-a ajutat pe pacienții cu astfel de afecțiuni să treacă de la o ”existență închisă în casă, din nou, la viața din lumea exterioară”, afirmă cercetătorii de la Universitatea Oxford din Marea Britanie.

Cercetătorii au dezvoltat o experiență de realitate virtuală numită gameChange, care duce pacienții cu anxietate severă în setările de zi cu zi, ghidați de un antrenor virtual.

Această tehnologie (care folosește o cască cu realitate virtuală) le permite oamenilor, care suferă de anxietate, să ia parte la scenarii din viața normală, cum ar fi cumpărarea unei cafele, așteptarea într-o stație de autobuz sau vizita la un medic.

În acest fel, GameChange vizează anxietatea severă care îi împiedică pe mulți oameni cu psihoză să participe la activitățile de zi cu zi, din lumea reală. În studiul efectuat, tehnologia s-a dovedit benefică chiar și pentru pacienții care s-au confruntat cu cele mai provocatoare probleme psihologice din cauza psihozei.

Cu ajutorul aceastei metode revoluționare care ar putea fi oferită în curând ca formă de terapie în Marea Britanie, de către NHS, înlocuind astfel nevoia unui terapeut din viața reală.

Aşadar, GameChange a fost dezvoltat de o echipă cu mai mulți parteneri, condusă de Universitatea Oxford și Oxford Health NHS Foundation Trust.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News


Sursa: Ziare.com