Marea Britanie invocă securitatea națională pentru a investiga acordul ARM al Nvidia

Guvernul britanic va analiza implicațiile în materie de securitate națională ale achiziționării de către grupul american Nvidia, a achiziționării designerului britanic de cipuri ARM Holdings, ridicând un semn de întrebare peste acordul de 40 de miliarde de dolari.

Ministrul digital Oliver Dowden a declarat că a emis o așa-numită notificare de intervenție privind vânzarea ARM de către SoftBank japoneză către Nvidia.

„Ca următor pas și pentru a mă ajuta să strâng informațiile relevante, autoritatea independentă din domeniul concurenței din Marea Britanie va pregăti acum un raport cu privire la implicațiile tranzacției, care va ajuta la informarea oricăror decizii ulterioare”, a spus el.

Nvidia a declarat că nu crede că acordul pune probleme materiale de securitate națională.

„Vom continua să lucrăm îndeaproape cu autoritățile britanice, așa cum am făcut de la anunțul acestei înțelegeri”, a declarat Nvidia, cea mai mare companie de cipuri din SUA prin capitalizare de piață.

ARM este un jucător major în semiconductorii globali, un sector fundamental pentru tehnologiile de la inteligența artificială și calculul cuantic la rețelele de telecomunicații 5G. Proiectele sale alimentează aproape orice smartphone și milioane de alte dispozitive.

Citeste si:  Cocktailul COVID / Brexit: Marea Britanie a pierdut cota de piață în SUA, Germania și China

Semiconductorii stau la baza infrastructurii critice din Marea Britanie și sunt în domeniul tehnologiei legate de apărare și probleme de securitate națională, a spus guvernul, adăugând că oficialii din comunitatea de securitate au informat decizia de a interveni.

Autoritatea pentru concurență și piețe (CMA) va evalua impactul concurenței, jurisdicției și securității naționale al tranzacției, cu un raport care va fi publicat până la 30 iulie, a spus guvernul.
Dowden va decide apoi dacă va șterge tranzacția, fie cu sau fără angajamente de la companiile implicate, fie o va trimite pentru o investigație mai lungă și aprofundată.

CMA analizează afacerea din ianuarie, concentrându-se asupra faptului dacă ARM ar putea crește prețurile sau reduce serviciile pentru clienții care concurează cu Nvidia.

Citeste si:  Compania Cirque du Soleil se restructurează

Nvidia a anunțat acordul în septembrie și s-a angajat să păstreze neutralitatea ARM și a oferit garanții pentru păstrarea sediului și a personalului din Cambridge.

Angajamente similare de la SoftBank în 2016 au convins Marea Britanie să permită preluarea companiei tehnologice de top din țară.

Cu toate acestea, acordul Nvidia pune un furnizor vital pentru mai mulți producători de cipuri de siliciu sub controlul unui singur jucător.

Pe lângă faptul că a determinat controlul reglementărilor, acordul a ridicat îngrijorarea în rândul companiilor tehnologice globale, inclusiv Google, Qualcomm și Microsoft, într-un moment în care mai multe industrii sunt afectate de un cip la nivel mondial. deficit.

ARM, care a fost fondată și se află încă în orașul universitar englez Cambridge, nu produce cipuri, dar a creat o arhitectură de seturi de instrucțiuni pe care se bazează proiectele pentru calculul nucleelor.

Proiectele și tehnologia sa de cipuri sunt licențiate clienților precum Qualcomm, Apple și Samsung Electronics.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner