Take-Two bate estimările trimestriale ale vânzărilor și ale profitului; acțiunile urcă

Take-Two Interactive Software Inc a raportat un profit și vânzări trimestriale care au depășit estimările analiștilor, deoarece jucătorii care stau acasă în timpul pandemiei au crescut cererea pentru francizele populare ale producătorului de jocuri video, cum ar fi „Grand Theft Auto” și „NBA 2K”.

Acțiunile companiei au crescut cu aproape 3% în tranzacțiile extinse.

Take-Two, cu toate acestea, prognozează venituri ajustate pe tot anul sub estimările analiștilor, deoarece vaccinările rapide și relaxarea restricțiilor legate de pandemie vor încuraja oamenii să se aventureze în aer liber pentru divertisment și interacțiune socială, lăsându-și consolele în urmă.

„Pe măsură ce lumea revine la un nou normal, ne așteptăm la o moderare a tendințelor de care a beneficiat industria noastră în ultimul an”, a declarat directorul executiv Strauss Zelnick într-un apel de câștig.
Cu toate acestea, el anticipează că piața globală abordabilă pentru industrie va fi considerabil mai mare în viitor decât în era pre-pandemică.

Companiile de jocuri video din întreaga lume au profitat de o creștere a cheltuielilor consumatorilor indusă de pandemie, care a crescut cu aproape 30% la jocurile video din Statele Unite între ianuarie și martie, comparativ cu aceeași perioadă de acum un an, potrivit datelor din cercetări.

Compania spune că cei mai mari contribuabili la rezervările sale net trimestriale au fost titlurile sale populare „NBA 2K21” și „Grand Theft Auto Online”.

În mod ajustat, veniturile editorului de jocuri s-au ridicat la 784,5 milioane de dolari, în al patrulea trimestru încheiat la 31 martie, depășind estimarea medie a analiștilor de 664 milioane de dolari, potrivit datelor IBES de la Refinitiv.

Cu excepția articolelor, compania a câștigat 94 de cenți pe acțiune în cursul trimestrului, peste estimările Wall Street de 67 de cenți pe acțiune, conform datelor Refinitiv IBES.

Compania vede vânzări ajustate pe tot anul între 3,2 și 3,3 miliarde de dolari, în timp ce analiștii se așteaptă la 3,51 miliarde de dolari.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata