Cat este de dezvoltata piata de e-commerce in Romania?

Cat de des faci cumparaturi online? In Europa, aproximativ 70% dintre oamenii care au acces la internet au facut cel putin o data cumparaturi online. In topul comenzilor online facute sunt articolele vestimentare, iar Romania ocupa primul loc la acest tip de cumparaturi. Avantajele cumparaturilor online sunt comoditatea, modalitati de plata diverse, posibilitatea de retur.

La nivel European, Marea Britanie si Suedia sunt tarile care au cea mai multa prezenta in online atunci cand vine vorba despre cumparaturi. Peste 84% din utilizatorii de internet ai acestor tari fac cumparaturi online din diverse arii: supermarket, vacante, haine, ingrijire personala, tehnologie si altele.

Tot in top se afla si tari ca si Danemarca, Germania, Olanda cu un procent surprinzator de 82%. In romania, de altfel, doar 69% dintre utilizatorii de internet au facut cel putin o achizitie online anul trecut.

Cei mai multi romani care fac cumparaturi online cumpara cu incredere haine, incaltaminte si articole de beauty si ingrijire personala. Prezenta magazinelor online intr-o gama foarte larga si variata ca modele si preturi a facilitat aceasta crestere.

In schimb, foarte putini romani cumpara alimente, electrocasnice sau chiar vacante online. Desi in ultimul an s-a observat  o crestere in numarul magazinelor online de tip supermarket care comercializeaza alimente, romanii inca nu au incredere in calitatea produselor cumparate online.

La fel ca si in cazul supermarketurilor, romanii contesta siguranta si profesionalismul agentiilor de turism care ofera servicii de rezervare si achizitionare pachete de calatorii si vacante.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata