Mineri virtuali falși. Ce motode folosesc făptașii cibernetici pentru a câștiga bani

29

România reprezintă cu un adevărat câmp de luptă pentru minarea de criptomonede. Ofensivele minerilor de mondedă virtuală din ţara noastră s-au triplat în ultima jumătate de an, dovedește o analiză făcută de către specialiştii în securtitate cibernetică de la Bitdefender.

În ultima jumătatea a anului, ponderea raportărilor lunare de aplicaţii care minează criptomonede a crescut până la 24%. Cu toate acestea, atacurile de tip ransomware au înregistrat o ușoară scădere, de două procente, ceea ce arată că infractorii cibernetici se orientează spre o metodă mult mai facilă de a câștiga bani.

Spre desebire de ransomware, unde infectarea presupune blocarea datelor personale şi apoi solicitarea unei recompense, aplicaţiile de minat monedă virtuală sunt mai uşor de monetizat. Este instrumentul perfect al hackerilor, din moment ce nu durează decât câteva minute până ce atacatorul raportează câştiguri după ce victima a fost infectată. De asemenea, se ţinteşte din ce în ce mai sus.

Specialiștii de la Bitdefender au văzut că atacatorii utilizează cât și infrastructuri ale companiilor, cum ar fi centre de date sau sisteme industriale, pentru a obține bani.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News