Fostul căpitan al echipei naționale de fotbal a Rusiei, Igor Denisov i-a cerut direct lui Vladimir Putin să încheie războiul dus în Ucraina

Foto: newstrack.ro
29

Un nume extrem de cunoscut din Rusia i-a trimis recent o scrisoare lui Vladimir Putin prin care îi cere acestuia să încheie războiul, cu riscul de a fi anchetat pentru gestul său. Mai mult, acesta spune că este gata să „îngenuncheze” în fața liderului de la Kremlin.

Astfel, Igor Denisov, fostul căpitan al echipei naționale de fotbal a Rusiei a transmis recent că i-a cerut direct lui Vladimir Putin să încheie războiul dus în Ucraina, recunoscând că poate fi băgat în închisoare sau chiar ucis pentru cuvintele sale.

I-a trimis o scrisoare lui Putin

Recent, fostul căpitan al naționalei de fotbal a Rusiei, Igor Denisov, a avut curajul de a-i cere președintelui rus Vladimir Putin, să pună capăt invaziei din Ucraina sau cum o numesc autoritățile de la Kremlin, operațiunea specială. Retras din lumea fotbalului încă din anul 2019, acesta s-a pronunțat fățiș împotriva războiului purtat de țara sa împotriva vecinei României, Ucraina.

În cadrul unui interviu publicat miercuri, Denisov a transmis că “aceste evenimente sunt un dezastru. O groază totală. Nu știu, poate voi fi închis sau ucis pentru aceste cuvinte, dar vorbesc așa cum este”, transmite publicația Politico, în cursul zilei de miercuri.

E gata să „îngenuncheze” în fața lui

Mai mult, Igor Denisov a atras atenția că i-a trimis o scrisoare chiar președintelui rus Vladimir Putin. În rândurile trimise, acesta i-a transmis liderului de la Kremlin că este gata să ”îngenuncheze” în fața lui pentru a opri războiul, adăugând că nu mai are nicio mândrie după cele întâmplate în ultimele luni în Ucraina.

În contextul profesional, Denisov a fost căpitanul echipei naționale a Rusiei între 2012 și 2016 și a marcat în finala Cupei UEFA din 2008 pentru Zenit Sankt Petersburg.

Fotbalistul nu este singurul sportiv rus care a contestat războiul din Ucraina

În Rusia, fostul căpitan nu este singurul care contestă războiul şi tenismenul rus Andrey Rublev s-a numărat printre contestatarii războiului, iar Igor Denisov este doar cel mai recent nume dintr-o listă lungă. Este drept că el este unul dintre cei mai mediatizați și cunoscuți atleți ruși care au făcut un apel la pace în Ucraina după invazia începută încă din februarie. Jucătorul de tenis din Top 10 ATP Andrey Rublev a scris “fără război, vă rog” la sfârșitul unui meci de tenis. Gestul tenismenului a avut loc la scurt timp după ce a început războiul.

În prezent, este cunoscut faptul că cetățenii din Rusia care sunt împotriva războiului din Ucraina, riscă să fie încarcerați, după ce parlamentul rus a adoptat după demararea invaziei o lege prin care impune pedepse cu închisoarea de până la 15 ani pentru rușii care răspândesc ceea ce Kremlinul consideră ”știri false” sau întreprind orice acțiune publică care ar discredita acțiunea militară a Rusiei din Ucraina.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata