Pentru că a scăpat focarele de COVID-19 de sub control, Kim Jong Un își acuză propriul guvern de neglijență și indolență

14

Președintele nord-coreean Kim Jong Un a criticat neglijenţa şi indolenţa funcţionarilor, care au agravat epidemia de coronavirus în Coreea de Nord. Nmărul de cazuri de „febră”, cum este numit COVID-19 de Phenian, a depășit 1,7 milioane.

În data de 17-05-2022, prezidând o reuniune a partidului, Kim Jong Un a declarat că există o lipsă de maturitate în capacitatea statului de a face faţă crizei şi a criticat atitudinea non-pozitivă, lipsa de energie şi inactivitatea înalţilor responsabili ai statuluipotrivit agenţiei oficială KCNA, citată de Agerpres.

Concret, Coreea de Nord a înregistrat 232.880 de noi cazuri de febră marţi seara, ceea ce majorează bilanţul total la 1,72 de milioane de cazuri şi 62 de decese, potrivit agenției.

În timpul reuniunii de marţi, Kim Jong Un a promis să trezească întregul partid precum un vulcan activ, pentru a stăvili răspândirea virusului.

În contextul activităţii, după ce ţara sa a anunţat primul caz de COVID-19, joia trecută, Kim Jong Un a preluat personal conducerea în lupta împotriva epidemiei, care, potrivit lui, provoacă „o mare tulburare” în ţară.

El a ordonat un lockdown naţional, populaţia nord-coreeană nefiind vaccinată, şi a desfăşurat armata pentru a ajuta la lupta împotriva cornavirusului.

În acest sens, Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi-a exprimat marţi îngrijorarea în legătură cu ravagiile provocate de varianta Omicron asupra populaţiei nevaccinate a Coreei de Nord, reiterându-şi oferta de asistenţă, de la vaccinuri până la echipamente medicale.

Însă, deocamdată, Phenianul pare să nu fi răspuns la aceste apeluri.

În contextul socio-medical, sistemul de sănătate nord-coreean a fost clasat pe locul 193 din 195 de ţări de un studiu al universităţii americane Johns Hopkins, anul trecut. Spitalele din această ţară sunt notoriu subechipate, cu puţine unităţi de terapie intensivă.

În îngrijorarea experţilor, Coreea de Nord nu dispune de niciun tratament împotriva COVID-19 şi nu are capacităţi pentru a-şi testa masiv populaţia.

Sursa: Digi24.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata