Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a participat la o conferință de la Paris, însă nu în format fizic ci sub forma unei holograme

Foto: hotnews.ro
20

După aproape patru luni de la declanșarea războiului din Ucraina, apelurile preşedintelui Volodimir Zelenski către Occident continuă. De această dată însă, liderul de la Kiev a folosit un mod inedit pentru a transmite un mesaj firmelor din tehnologie cu privire la planurile Ucrainei.

De această dată, președintele Ucrainei a participat la o conferință de la Paris, însă nu în format fizic ci sub forma unei holograme. La evenimentul de joi au participat marile firme de tehnologie, cărora liderul ucrainean le-a cerut de asemenea ajutorul.

Mai exact, președintele Ucrainei le-a declarat tuturor prezenți la eveniment că Ucraina oferă firmelor de tehnologie o șansă unică de a reconstrui țara ca o democrație complet digitală, relatează The Guargian.

Din punct de vedere comportamental, el a subliniat faptul că deși nu este normal ca un președinte sau un șef de Guvern să folosească o astfel de hologramă pentru a se adresa oamenilor, având în vedere situația actuală, aceasta a fost singura metodă.

Zelenski compară războiul din Ucraina cu ”Războiul stelelor”

În convorbirea sa, „Este neobișnuit ca președinții sau șefii de guvern să folosească o hologramă pentru a se adresa oamenilor, dar acesta nu este singurul aspect din „Războiul Stelelor” pe care îl punem în practică”, a spus el.

Ducându-și gluma până la capăt și comparând forțele ruse cu băieții răi din franciza „Războiul Stelelor”, Zelenski a precizat că Ucraina va ieși învingătoare. „Vom învinge și imperiul”, a spus el.

În același timp, liderul de la Kiev a adus în discuție și tehnologia. Volodimir Zelenski susține că în următoarele săptămâni, Guvernul său are în plan să prezinte un plan specific pentru guvernare digitală la o conferință în Elveția.

Volodimir Zelenski anunță o revoluție digitală

Acesta a mai subliniat faptul că nicio altă țară din lume nu va oferi o astfel de șansă, adică utilizarea ”cele mai avansate tehnologii la nivel de stat”, el făcând referire la o adevărată revoluție digitală.

În opinia sa, Nicio altă țară din lume nu vă va oferi o astfel de șansă de a folosi cele mai avansate tehnologii la nivel de stat. Este un experiment și o revoluție digitală, precum și modernizarea sistemului actual, toate în același timp”, a mai spus Volodimir Zelenski.

În concluzie, în ultimele trei luni de zile, Ucraina a fost lăudată în repetate rânduri pentru utilizarea tehnologiei în timpul acestui război cu Rusia.  Concret, ţara condusă de Volodimir Zelenski a utilizat comunitățile cripto pentru a strânge fonduri și chiar a apelat cu succes la Elon Musk pentru a furniza infrastructura pentru serviciile de internet prin satelit.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata