Volodimir Zelenski a îndemnat China să îşi folosească influenţa politică şi economică uriaşă asupra Rusiei pentru a pune capăt luptei

Foto: cnn.com
29

Președintele Volodimir Zelenski a făcut recent o dezvăluire de ultim moment. Dacă se va concretiza cerea sa, liderul de la Kiev, spune că aceasta ar putea reprezenta sfârșitul războiului cu Rusia.

În contextul politico-negociabil, preşedintele Volodimir Zelenski a declarat într-un interviu apărut joi, 4 august, în South China Morning Post că Ucraina caută o oportunitate de a vorbi direct cu liderul chinez Xi Jinping pentru a ajuta la încheierea războiului său cu Rusia.

În interviu, liderul ucrainean a îndemnat China să îşi folosească influenţa politică şi economică uriaşă asupra Rusiei pentru a pune capăt luptei, conform reuters.com

Astfel, „Este un stat foarte puternic. Este o economie puternică. Deci poate influenţa din punct de vedere politic şi economic Rusia. Şi China este membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU”, a declarat Volodimir Zelenski.

Rușii vor să atace orașul în care s-a născut Volodimir Zelenski

Ucraina a declarat miercuri că Rusia a început să creeze o forță de atac militară care vizează orașul natal al președintelui Volodimir Zelenski, Kryvyi Rih, și a avertizat că Moscova ar putea pregăti noi operațiuni ofensive în sudul Ucrainei.

Rusia deține zone din sudul Ucrainei pe care le-a capturat în primele faze ale invaziei sale din 24 februarie, dar Kievul a declarat că va organiza o contraofensivă. Marți, a declarat că a recucerit deja 53 de sate din regiunea Kherson ocupată.

În actualizarea sa periodică privind războiul din sud, comandamentul militar din sudul Ucrainei a descris situația ca fiind tensionată și a declarat că Rusia a atacat de-a lungul liniei de front pe 2 august.

În Ucraina, orașul Kryvyi Rih, producător de oțel, unde a crescut Zelenski, se află la aproximativ 50 km de linia de front din sud.

În această direcţie, „(Rusia) a început să creeze un grup de atac către Kryvyi Rih. De asemenea, este foarte probabil ca inamicul să pregătească o contraofensivă cu planul ulterior de a ajunge la granița administrativă a regiunii Kherson”, a declarat comandamentul militar din sud.

La rândul său, Ucraina a încercat să intensifice presiunea asupra pozițiilor Rusiei în regiunea Kherson, importantă din punct de vedere strategic la Marea Neagră, și a folosit arme cu rază lungă de acțiune furnizate de Occident pentru a efectua lovituri asupra liniilor de aprovizionare și depozitelor de muniții rusești.

Aşadar, Armata ucraineană a afirmat într-o declarație că forțele rusești cercetează subsolurile din regiune pentru a le transforma în adăposturi antiaeriene pentru a depozita echipamente militare.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata