A murit scriitoarea Assia Djebar

22

Celebra scriitoare algeriană Assia Djebar, membră a Academiei Franceze, a murit vineri noapte, 6 februarie, la vârsta de 79 de ani într-un spital din Paris, după o lungă boală, a informat familia, citată de EFE.

Potrivit ziarului Al Watan, familia a intrat deja în contact cu Ambasada Algeriei din Franța și Ministerul Culturii pentru a repatria rămășițele pământești și a fi îngropate în Algeria, conform voinței sale.

Assia Djebar, pe numele său adevărat Fatima-Zohra Imalayen, s-a născut în orașul Cherchell, la 80 de kilometri distanță de capitala algeriană, la 30 iunie 1936.

Autoare a cunoscutului roman ‘Tinhinan’, Djebar a fost prima algeriană și prima femeie musulmană care a intrat la Școala superioară de fete din Sevres (Franța) în 1955.

Ea a scris în Franța primul său roman „La Soif” iar un an mai târziu „Les Impatients’. Este o scriitoare de renume mondial cu nuvele, poeme și eseuri traduse în 23 de limbi străine.

De-a lungul carierei sale, Djebar a primit numeroase distincții literare, precum Neustadt International Prize for Literature, sau Yourcenar Prize. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata