A murit ultimul membru fondator al trupei americane The Ramones

16

Tommy Ramone, membru fondator al formației americane The Ramones, cunoscută drept prima trupă punk din lume, a murit la vârsta de 62 de ani, la New York, a anunțat grupul pe pagina oficială de Facebook – informează sâmbătă BBC și EFE.

Bateristul, ultimul dintre membrii fondatori ai formației care se mai afla în viață, a murit vineri, la spital, unde era tratat pentru cancer de duct biliar, au scris mass-media din SUA.

Născut în Ungaria, Ramone emigrat în Statele Unite în anii 1950. A creat The Ramones împreună cu trei prieteni de la un liceu din New York în 1974. Trupei i-a fost atribuită inventarea stilului punk rock.

Piesele lor de succes I Wanna Be Sedated și Blitzkrieg Bop, printre altele, le-a asigurat un loc în Rock and Roll Hall of Fame în 2002.

Ramone a fost bateristul grupului în perioada 1974-1978 și co-producător al primelor trei albume. Născut Erdelyi Tamas, el și ceilalți membri ai trupei au decis să-și schimbe numele de familie în Ramone. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata