Aliații criticului de la Kremlin, Alexei Navalny, spun că a slăbit 8 kg din cauza lipsei de somn

Aliații criticului de la Kremlin, Alexei Navalny, au declarat că a slăbit 8 kg în închisoare, înainte de a începe chiar și o grevă a foamei. Ei i-au învinuit pe gardieni, care l-au lipsit de somn chiar dacă serviciul închisorii și-a apărat tratamentul în custodie.

Navalny, unul dintre cei mai proeminenți critici ai președintelui Vladimir Putin, a intrat în greva foamei miercuri pentru a încerca să forțeze închisoarea în care este deținut să-i acorde îngrijiri medicale adecvate pentru ceea ce a spus că este durere acută la spate și picioare.

Politicianul de opoziție a cărui eliberare a fost cerută de Occident a declarat săptămâna trecută că gardienii îl trezesc la fiecare oră noaptea și că apelurile sale pentru îngrijiri medicale sunt ignorate.

Joi, aliații săi au spus că a fost luat pentru a fi cântărit după ce a declarat greva foamei și că greutatea sa a scăzut la 85 kg, de la cele 93 kg pe care le avea când a sosit la închisoarea IK-2.

„El însuși leagă această scădere în greutate în primul rând de faptul că nu are voie să doarmă și este trezit de opt ori pe noapte”, au spus aliații săi într-o postare pe contul său de Twitter.

Avocații lui Navalny îl vizitează regulat în închisoare și îl ajută să publice mesaje pe rețelele de socializare.
Serviciul penitenciar din regiunea Vladimir, unde se află IK-2, neagă faptul că este privat de somn și a declarat că, condițiile pentru el la închisoare erau în întregime legale și aceleași ca și pentru ceilalți deținuți.

„Ofițerii instalațiilor de corecție respectă cu strictețe dreptul tuturor deținuților la opt ore de somn neîntrerupt”, a spus acesta, adăugând că gardienii verifică vizual deținuții pe timp de noapte, ceea ce a spus că nu i-a oprit să se odihnească.

De asemenea, se spunea că Navalny primea toate îngrijirile medicale necesare.

Navalny a spus că cererile zilnice pentru un medic la alegere să-l examineze și pentru medicamente adecvate au fost ignorate în închisoare.

Aliații lui Navalny au spus că medicul ales nu a putut să-l viziteze joi.

În schimb, au spus ei, Maria Butina, o prezentatoare de televiziune de stat rusă, care a fost mai devreme în închisoare în Statele Unite ca agent străin, a apărut cu un echipaj de cameramani.

„A strigat că aceasta este cea mai bună și mai confortabilă închisoare. Navalny i-a spus să plece în fața unei linii de prizonieri timp de 15 minute, numind-o parazit și servitor al hoților la putere ”, au spus ei.

Alexei Barinov, medic, a declarat joi pentru Reuters că avocații lui Navalny i-au cerut să-l trateze pe Navalny și că au cerut serviciului penitenciar fie să-i permită să intre în închisoare, fie să-l lase pe Navalny să iasă la o clinică.

„Așteptăm o decizie din partea FSIN (serviciul penitenciar)”, a spus el.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata