Anglia intră în noua carantină COVID-19 pe măsură ce cazurile cresc

Premierul britanic Boris Johnson a ordonat ieri în Anglia o nouă carantină națională pentru a încerca să încetinească creșterea numărului de cazuri COVID-19 care amenință să copleșească părți ale sistemului de sănătate înainte ca un program de vaccinare să atingă o masă critică.

Johnson a spus că o nouă variantă mai contagioasă a coronavirusului se răspândește cu mare viteză și că este nevoie de acțiuni urgente pentru a încetini această răspândire.

„În timp ce vă vorbesc în această seară, spitalele noastre sunt supuse mai multor presiuni din partea COVID decât oricând de la începutul pandemiei”, a spus Johnson într-o notificare televizată adresată țării, în timp ce renunța la abordarea regională a luptei împotriva pandemiei.

„Cu majoritatea țării deja sub măsuri extreme, este clar că trebuie să facem mai multe împreună pentru a pune sub control această nouă tulpină. Prin urmare, trebuie să intrăm într-o carantinare națională, care este suficient de dură pentru a opri această tulpină. Asta înseamnă că guvernul vă instruiește din nou să rămâneți acasă „.

Johnson a spus că măsurile vor include închiderea școlilor începând de azi și regulile care impun majorității oamenilor să rămână acasă, în afară de cumpărături esențiale, exerciții fizice și alte excepții limitate.

El a spus că, dacă calendarul programului de vaccinare va merge așa cum este planificat, iar numărul cazurilor și deceselor răspund la măsurile de blocare așa cum se așteaptă, ar trebui să fie posibil să se iasă din carantină până la mijlocul lunii februarie.

Peste 75.000 de persoane din Marea Britanie au murit din cauza COVID-19 în termen de 28 de zile de la un test pozitiv, de la începutul pandemiei. Luni au fost raportate 58.784 de cazuri noi de coronavirus.

Guvernul lui Johnson a susținut mai devreme un „triumf” științific, deoarece Marea Britanie a devenit prima țară din lume care a început să își vaccineze populația împreună cu Universitatea Oxford și vaccinul COVID-19 de la AstraZeneca.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata