Armata rusă a desfăşurat exerciţii de antrenament în Transnistria

Armata rusă a desfăşurat marţi exerciţii de antrenament în regiunea separatistă Transnistria din Republica Moldova, motiv de tensiune după anexarea regiunii ucrainene Crimeea de către Rusia, transmite Reuters.

Un purtător de cuvânt al Districtului Militar Vest al Rusiei, colonelul Oleg Kocetkov, a afirmat, potrivit agenţiei Interfax, că forţele ruse staţionate în Transnistria „au desfăşurat un exerciţiu anti-terorism şi au exersat operaţiuni de respingere a unui atac asupra bazei lor militare”.

Comandantul suprem al Forţelor aliate ale NATO în Europa (SACEUR), generalul Philip Breedlove, şi-a exprimat duminică îngrijorarea că Rusia dispune de suficientă forţă la graniţele Ucrainei pentru a ”ocupa Transnistria”, în cazul în care decidă să facă acest lucru.

Rusia a desfăşurat mai multe exerciţii militare în timpul lunilor de proteste din Ucraina. Unele au implicat aducerea de forţe ruseşti în apropierea graniţei de est a Ucrainei, amplificând temerile privind o invazie, după ce preşedintele rus Vladimir Putin şi-a asigurat acceptul Parlamentului de a trimite trupe pentru a-i proteja pe ruşi în cazul în care va fi nevoie.

Tot marţi, armata rusă a lansat exerciţii de antrenament cu implicarea forţelor sale de rachete strategice în Siberia, a informat Interfax. Potrivit unui purtător de cuvânt al Forţelor de rachete strategice ale Rusiei, aproximativ 10.000 de militari participă la aplicaţiile programate pentru 25-29 martie în regiunile Omsk (Siberia occidentală) şi Orenburg (în sudul Uralilor), la peste 2000 de km de frontiera Rusiei cu Ucraina. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata