Atac informatic în SUA: 21,5 milioane de persoane afectate

Hackerii care au intrat într-o bază de date a funcționarilor americani au piratat informații aparținând unui număr de aproximativ 21,5 milioane de persoane, inclusiv soții sau copii ale acestor angajați, a anunțat joi guvernul SUA, potrivit AFP.

Printre persoanele afectate, 19,7 milioane sunt angajați supuși unei verificări a antecedentelor lor, în special judiciare, din partea guvernului.

Orice persoană care a fost supusă unei verificări a antecedentelor sale, începând din anul 2000, a fost ‘foarte probabil’ afectată de această piraterie, subliniază Biroul de Management al Personalului într-un comunicat.

Agenția guvernamentală adaugă însă că ea nu dispune ‘în acest stadiu de nicio informație’ care să-i permită să afirme că aceste informații au fost răspândite sau utilizate în scopuri frauduloase.

Guvernul american precizează că este vorba de un incident ‘distinct dar legat’ de cel anunțat la începutul lunii iunie care a afectat datele a patru milioane de angajați federali.

Mai multe mijloace media americane au scris la acea dată că în spatele acestui act de piraterie informatică s-ar afla China, dar guvernul american a refuzat categoric să se exprime pe acest subiect, iar Beijingul a denunțat acuzațiile, considerându-le ‘iresponsabile și fără fundament’. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata