Au fost anunţate premiile Pulitzer ale celei de-a 100-a ediţii

18

Premiile Pulitzer a înregistrat luni, 18 aprilie, cea de-a 100-a ediţie, fiind considerate cele mai prestigioase distincţii din domeniul jurnalismului american. În afară de distincţiile pentru jurnalism şi fotografie, se acordă premii pentru ficţiune, istorie, dramă, muzică, în total 21 în fiecare an, transmite Reuters.

Câştigătorii celor 21 de categorii au fost anunţate la New York’s Columbia University, care administrează premiile create prin testament de ziaristul Joseph Pulitzer.

În 2016, premiul Pulitzer pentru serviciul public i-a fost acordat Associated Press, pentru relatările despre abuzurile la locurile de muncă din industria peştelui, iar cel pentru reportaj breaking news, cotidianului Los Angeles Times pentru acoperirea masacrului de la San Bernardino.

Premiul pentru reportaj de investigaţie a fost împărţit de Tampa Bay Times şi Sarasota Herald Tribune pentru relatările despre spitalele de boli mentale din Florida.

Agenţia Reuters şi New York Times au fost recompensate cu premiul pentru fotografie breaking news pentru imagini din criza migranţilor din Europa şi Orientul Mijlociu.

New York Times a obţinut în acest an premiul Pulitzer pentru reportaj internaţional, cu relatarea despre violenţele îndurate de femei în Afganistan, în timp de Washington Post a câştigat premiul pentru reportaj naţional.

Alissa J Rubin de la New York Times a primit premiul la categoria reportaj internaţional pentru relatările despre felul inuman în care sunt tratate femeile în Afganistan.

Premiul pentru acoperire naţională i-a revenit echipei de la Washington Post pentru stabilirea unei baze de date despre cât de des şi de ce ucide poliţia americană.

„Hamilton”, mare succes pe Broadway al lui Lin-Manuel Miranda, a primit premiul pentru dramă, iar „The Sympathizer” al lui Thanh Nguyen, a obţinut premiul Pulitzer pentru ficţiune — povestea unui imigrant „cu două feluri de a gândi” şi două ţări, Vietnam şi SUA. Premiul pentru istorie a fost decernat cărţii „Custer’s Trials: A Life on the Frontier of a New America” a lui T.J. Stiles. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News